dijous, 30 Maig, 2019 - 11:45

El servei de salvament i socorrisme de les platges de Calp iniciarà aquest dissabte 1 de juny la temporada estival. Fins al 15 d'octubre, una plantilla formada per 35 socorristes, pertanyents a l'empresa Eulen, vetlarà per la seguretat del bany a les platges calpines. Les seues tasques consistiran a previndre possibles incidències i socórrer aquelles persones que es vegen en situació de perill. Per a això duran a terme vigilància per terra i mar, ja siga a peu de platja o des de les cadires de proximitat o bé des de dues embarcacions que cobreixen els 13 quilòmetres del litoral calpí i des de dos caiacs per a les zones de bany. Enguany es reforça el servei amb un socorrista més a la platja de Port Blanc.

 

La plantilla del servei de socorrisme està formada per persones qualificades no solament en el salvament marítim sinó també en primers auxilis i atenció sanitària a possibles víctimes. De fet disposen de desfibril·ladors a les platges de la Fossa i l'Arenal-Bol, les més concorregudes, i d'una ambulància per al trasllat a un centre sanitari. Cada socorrista compta amb un kit d'emergència per a atendre incidències bàsiques i les casetes de socorrisme tot el material necessari per a primers auxilis.

 

A més, s'encarreguen d'atendre les dues zones de bany tutelat per a discapacitats que existeixen a Calp, una en la Fossa i l'altra en l'Arenal-Bol i d'acompanyar a aquestes persones a banyar-se en el mar mitjançant cadires amfíbies. El servei de socorrisme es prestarà d'11 a 19 hores de l'1 al 15 de juny i entre el 16 i 30 de setembre i de 10.30h a 20h del 15 de juny al 15 de setembre.