Subvenciones para la rehabilitación de fachadas en edificios 2022 - Línea 1
Subvenciones para la rehabilitación de fachadas en edificios 2022 - Línea 2
App Línea Verde Smart City - Mejora tu Localidad y Mantente Informado
Campaña Empadronamiento 2022
divendres, 15 Juliol, 2022 - 10:00

Ahir es va procedir a la reobertura del Parc de la Vallesa després de les obres de remodelació, una proposta per a potenciar els espais d'aquesta zona mitjançant la instal·lació de mòduls de joc i espais per a l'educació ambiental amb la creació de zones enjardinades.

El projecte d'obra del Parc de la Vallesa s'inclou en la convocatòria de subvencions de la Diputació Provincial “Pla +A prop 2020” i ha comptat amb un pressupost de 287.608,84 euros .

El projecte ha consistit a crear una àrea singular amb un disseny innovador i integrat en l'entorn, amb dues zones enjardinades que permeten separar físicament els espais sense crear una barrera visual i al mateix temps contribuir a l'augment de la biodiversitat creant punts per a l'educació ambiental.

En la part nord es dona continuïtat al carril bici, s'integren contenidors i s'han renovat lluminàries. Es manté la zona de barbacoes diferenciada de la resta amb un element de rocalla que serveix de barrera subtil i que integra espècies autòctones.

Però el més nou és la instal·lació d'un element constructiu de fusta dissenyat especialment per a aquest espai per l'empresa gallega Galopín consistent en un laberint de fusta de robina articulat sobre cinc àgores amb elements de joc i mobiliari. Es tracta d'un element icònic, accessible i inclusiu que està envoltat de vegetació.

En l'acte d'obertura celebrat ahir l'alcaldessa, Ana Sala, va destacar el caràcter icònic del parc i va destacar que "és una inauguració especial ja que a causa de la crisi moltes empreses han desistit de contractar amb l'administració i ens han caigut alguns projectes per això doble agraïment a l'empresa per la seua professionalitat, gràcies a la Diputació que ho ha finançat i a tots els que han col·laborat a fer aquest projecte possible".

El representant de l'empresa Galopín, Pablo Benlloch, va destacar que "aquest laberint s'ha creat expressament per a Calp, no existeix un igual en cap lloc, permet potenciar un espai natural com el parc de la Vallesa"