dijous, 30 Maig, 2019 - 11:45

Per quart any consecutiu més de 150 alumnes de 5é de primària dels col·legis CEIP Oltà, Ceip Gabriel Miró i Ceip Azorín, participaran en les Olimpíades d'Educació Financera com una manera per a aprendre sobre l'ús ètic dels diners, l'administració dels recursos i el consum responsable. La iniciativa compta amb la col·laboració de la Regidoria d'Educació i Joventut de l'Ajuntament de Calp.

 

Les Olimpíades d'Educació Financera, que s'engloben dins del projecte nacional “Consum Responsable per a un Món Millor”, són activitats innovadores, pedagògiques i formatives, especialment dissenyades perquè els xiquets aprenguen i experimenten per si mateixos, el valor de l'estalvi; l'ús intel·ligent i ètic dels diners; i la importància de gastar amb criteri i responsabilitat, com així també el valor de l'esforç com a vehicle per a aconseguir el que necessitem o desitgem.

 

“Ensenyar als xiquets a mantindre una relació sana amb els diners és tan important com alimentar-los o vestir-los. Amb una educació financera adequada a la seua edat, tenen més possibilitats de convertir-se en adults responsables i econòmicament independents, a més d'oferir-los les eines necessàries perquè puguen evitar per si mateixos els paranys del consumisme” va apuntar Verónica Deambrogio, fundadora del Receptari Financer® i responsable de la jornada.

 

Així mateix, tots els col·legis primaris que participen en aquesta activitat, passaran a formar part de la “Xarxa Nacional de Col·legis Innovadors” del Receptari Financer®, xarxa que agrupa i reconeix a a els Centres Educatius Espanyols que destaquen pel seu compromís en la difusió de l'Educació Financera i la innovació, com a eina imprescindible per als quals seran la societat del futur, els xiquets.

 

El Receptari Financer®, és una empresa social educativa que té com a missió ajudar a a els xiquets i als joves a desenvolupar el seu potencial a través de l'educació financera i la cultura emprenedora. El Receptari Financer® va inaugurar junt a l'Ajuntament de Benissa, el Aj. de Calp i l'Aj. de Teulada, Creama i diferents empreses de la comarca la Primera Escola de Joves Emprenedors de la Marina Alta en el Centre d'Excel·lència de Benissa, per a joves de 14 a 20 anys.