Programación de Navidad Calp 2022
Campaña Empadronamiento 2022
App Línea Verde Smart City - Mejora tu Localidad y Mantente Informado
dimarts, 19 Juliol, 2022 - 15:30

L'ONCE ha presentat hui a Calp el primer dels seus nous quioscos, un model més accessible per a tots els agents venedors amb discapacitat, més ecològic per la tipologia de productes de construcció i els seus consums i, especialment, amb més facilitat de comunicació amb el públic. Aquest quiosc ha sigut presentat per Estela Medina, directora de l'ONCE d'Alacant, Anabel Morente, directora de l'agència de l'ONCE de Benidorm i Ana Sala, alcaldessa de Calp.

 

Amb aquest nou quiosc, una de les icones de l'ONCE, canvia la imatge d'aquesta porta d'accés a un món d'inclusió social per a les persones amb discapacitat, que compleix a més amb els requisits que actualment demanda el mercat i amb aquells relacionats amb l'accessibilitat universal.

 

El nou disseny de quiosc de l'ONCE compta amb unes dimensions que no sols no obstaculitzen el pas en les voreres, sinó que permeten una major accessibilitat per a la persona que exerceix la venda i també per als qui s'acosten a compartir uns minuts amb l'agent venedor.

 

Per a les persones cegues usuàries de gos guia, el nou quiosc compta amb un espai de 1.240 mm x 1.250 mm perquè el gos estiga gitat al terra còmodament mentre el seu amo treballa. I per als qui utilitzen cadira de rodes, el model disposa d'una rampa fixa d'accés a l'interior del quiosc i totes les zones d'exposició són accessibles per a tothom mitjançant una plataforma que s'adequa a les necessitats de la persona.

 

A més, per a millorar el confort del venedor, s'inclou una cadira ergonòmica, amb regulació d'altura i del suport; rodes, reposabraços i reposacaps; i un reposapeus regulable en altura. D'altra banda, el mobiliari compta amb calaixos i, fins i tot, un xicotet armari per a poder penjar les peces d'abric.

 

Oberts i pròxims

 

Amb l'objectiu d'acostar-se més al públic, el nou model de quiosc mostra un excel·lent aparadorisme, per la gran superfície envidrada que presenta. Està dotat amb dos punts d'atenció de venda, un en el frontal, i l'altre, que ocupa l'ample de la porta, compleix amb la normativa sobre accessibilitat quant a altura es refereix, per a atendre persones amb necessitat d'utilitzar cadira de rodes.

 

 

L'exposició dels productes de joc és molt clara i organitzada per a ajudar al client en la seua elecció de compra i, a més, no impedeix la visió del venedor per part del client, amb la qual cosa l'acte de comunicació i compra es fa més natural, amb l'objectiu de mostrar-se sempre oberts i pròxims.

 

 

S'ha aconseguit un model més actual i atractiu, amb un excel·lent aparadorisme per la gran superfície envidrada que presenta, de línies rectes, que sorgeix partint d'un prisma rectangular, al qual se li han realitzat una sèrie de buidatges. A més, la seua il·luminació el converteix també en un punt de referència, sense ser agressiu amb els entorns.

 

 

El quiosc presenta en els seus laterals exteriors frases en Braille, per a crear entre els transeünts una clara identificació del quiosc amb l'ONCE, mostrant així que es tracta d'un element clau en la imatge de l'organització i una porta oberta als clients que, a més, permet tota la labor d'inclusió social per a persones cegues o amb una altra discapacitat en tota Espanya.

 

 

Igualment, els materials amb els quals es construeix i la dotació de sistemes d'aire condicionat fred/calor són concordes amb les més altes prestacions i rendiment ecològic.

 

 

Dimensions generals exteriors

 

Dimensions en planta: 1.547 mm en direcció longitudinal de la vorera, per 1.395 mm en direcció transversal.

 

Dimensions de la coberta: 1.906 mm en direcció longitudinal de la vorera, per 1.906 mm en direcció transversal.

 

Punt més alt de coberta: 2.952 mm.

 

Dimensions interiors en planta, a l'altura del sòl: 1.240 mm en direcció longitudinal de la vorera, per 1.250 mm en direcció transversal.

 

Pas de porta: 850 mm.

 

Altura dels repeus: Frontal: 969 mm. Lateral esquerra, mirant el quiosc des de fora: 720 mm. Lateral dreta, mirant el quiosc des de fora: 885 mm.

 

Dimensions de l'habitacle superior (des de repeus al sostre): 1.100 mm x 1.200 mm.