Concierto Truddy Lynn - Texas & Blues Band
Valencià
dijous, 20 Juny, 2024 - 07:45

La jornada celebrada a Casa Nova de Calp va ser testimoni del lliurament del premi de l'II Concurs #goCalp d'Urbanistes per la Sostenibilitat, un esdeveniment que va comptar amb el suport de GO2 de Global Omnium a través de l'Observatori de Ciutats Resilients i Sostenibles i l'Ajuntament de Calp. El segon tinent a alcalde, Juan Manuel del Pino, va encapçalar la cerimònia i va expressar la seua gratitud per la participació entusiasta dels estudiants, consolidant així aquest concurs com un possible referent al llarg dels anys.

El projecte guanyador, Biodiversiteam, de Daniel Negre de l'Associació Valenciana de Suport a les Altes Capacitats (AVAST), suggereix la creació de microparcs amb flora autòctona per a incrementar la biodiversitat urbana. Aquests microparcs, amb sòls enriquits i materials reciclats de plàstic marí, formaran corredors verds per a connectar zones urbanes i exteriors. També inclouen sostres verds per a una distribució uniforme del microbiota saludable i microparcs verticals amb estructures que afavoreixen els nius d'insectes i aus, promovent així la biodiversitat i l'equilibri ecològic en entorns urbans.

El segon projecte finalista amb accesit ha sigut BiFields del centre educatiu Convenius, que ha proposat un disseny innovador amb dos components: Bio-placa, un mòdul en forma de planxa teselable que permet cobrir superfícies verticals, formant un jardí versàtil i autosuficient, ideal per a ubicacions complicades, i Bio-estor, un producte modular que protegeix les façanes de la deterioració, redueix l'efecte d'illa de calor i cobreix les superfícies amb una cortina biològica adaptada a la flora local. El seu disseny senzill facilita la instal·lació en qualsevol superfície vertical d'almenys 5 metres d'altura.

La jornada va estar marcada per ponències d'alt nivell, com la d'Elvira Carles, directora de la Fundació Empresa i Clima, qui va recordar el principi de la sostenibilitat i el medi ambient, posant l'accent en la investigació sobre biodiversitat i condicions climàtiques canviants, i relatant els inicis de la *COP. Les ponències, realitzades per experts de l'Observatori de Ciutats Resilients i Sostenibles i de l'Ajuntament de Calp, van concloure destacant la importància de discutir els treballs realitzats durant tot l'any per a controlar els canvis en les condicions climàtiques i recalcant la importància del paper dels joves en el medi ambient.

Es va posar èmfasi en la resiliència i sostenibilitat, valors, són fonamentals en l'actualitat. "Apostem per la resiliència i sostenibilitat de la mà d'una empresa com a Global Omnium", va afirmar el segon tinent a alcalde que, també, va expressar el seu agraïment a Global Omnium, destacant el seu compromís constant amb la comunitat i el seu interés a convertir a Calp en un referent en la lluita contra el canvi climàtic.

Juan Luis Pozo, director de Sostenibilitat de Global Omnium, ha anunciat que els dos projectes s'uniran en un projecte pilot que finançarà Obervatori de Ciutats Resilients i Sostenibles de Calp i implementarà en el municipi de Calp.

Aquest concurs no sols és un reflex del compromís local amb la sostenibilitat, sinó també un testimoniatge del poder transformador que la joventut posseeix en la creació d'un futur més sostenible i resilient. L'Ajuntament de Calp i Global Omnium reafirmen el seu compromís de continuar liderant iniciatives que contribuïsquen a combatre el canvi climàtic i promoure un desenvolupament urbà sostenible.