Dilluns, 26 Abril, 2021 - 15:15
La Conselleria d'Educació ha comunicat que amplia l'oferta formativa de la IES Ifac amb una unitat en Navegació i Pesca de Litoral, un cicle formatiu amb moltes eixides professionals en un municipi d'història i tradició marinera com Calp. 
 
Amb aquest motiu s'han reunit aquest matí en l'IES Ifac l'alcaldessa, Ana Sala, els edils d'Educació i Pesca, Rebeca Merchan i Paco Avargues, la gerent de Creama, Rosario Donderis, el Patró Major Confraria de Pescadors de Calp, Paco Catalá, el secretari de la Confraria, Santos Pastor i la directora de l'IES Isabel Piedad Garrido .
El cicle que posarà en marxa en el curs 2021-22 permetrà als alumnes formar-se com a patró dedicat al transport marítim de mercaderies o passatgers, patró de pesca, mariner de pont, mariner pescador, supervisor de muntatge i armat d'aparells de pesca, elaborador de congelats, conserves, operari d'envasament i empaquetat, entre altres professions. 
 
El grau té una duració de dos cursos lectius i fins al moment tan sols estava disponible amb un altre format en el IFPS Marítim Pesquer del Mediterrani a Alacant. La titulació que s'obté és la de Tècnic en Navegació i Pesca Litoral i l'alumnat que obtinga la titulació podrà accedir a estudis de batxillerat o continuar amb els estudis de Formació Professional. No obstant això la importància del grau resideix en les possibilitats que obri quant a opcions formatives nàutiques. L'objectiu és ampliar la família formativa en el futur.
 
La gerent de Creama, Rosarío Donderis, ha destacat que “el cicle és ací perquè han confluït diverses voluntats i interessos: Ajuntament, IES Ifac, Confraria de Pescadors i Creama. Es va detectar una necessitat formativa i totes les entitats hem col·laborat per a donar una resposta i aconseguir que aquest grau arribara a Calp”.
 
Des de l'IES, la directora ha ressaltat que “ha sigut decisiva la cessió d'aules per part del centre, a més des de la Confraria s'han posat totes les seues embarcacions a la disposició dels alumnes i això ha permés estalviar en un simulador de pont de vaixell que haguera suposat una inversió de 390.000€”.
La primera promoció comptarà amb un mínim de 15 alumnes i un màxim de 30. Els alumnes realitzaran un total de 960 hores en el primer curs i 1040 hores en el segon curs amb classes teòriques en l'IES i pràctiques en el port de Calp. Encara que el període de matriculació no s'inicia fins a finals de maig els interessats a obtindre més informació poden sol·licitar cita en l'IES Ifac.