Subvenciones para la rehabilitación de fachadas en edificios 2022 - Línea 1
Subvenciones para la rehabilitación de fachadas en edificios 2022 - Línea 2
App Línea Verde Smart City - Mejora tu Localidad y Mantente Informado
Campaña Empadronamiento 2022
dimarts, 12 Juliol, 2022 - 14:15

Calp tornarà a celebrar les festes de la Mare de Déu del Carme després de dos anys sense poder fer-ho per la pandèmia. I ho farà amb un extens programa d'actes en el qual no faltaran festivals de música, un concurs de calders o la tradicional ofrena floral i processó en el port pesquer. Es tracta d'una de les festes de major tradició i arrelament en el municipi en la qual els mariners reten homenatge a la seua patrona.

 

Aquest matí l'alcaldessa de Calp, Ana Sala, acompanyada pel patró major de la Confraria de Pescadors, Paco Catalá, i els regidors de Festes, Paco Avargues, de Cultura, Pilar Cabrera i de Pesca, Matías Torres, han presentat la programació d'actes prevista.

 

Aquesta començarà la vespra de la festivitat de la Mare de Déu, el divendres 15 de juliol amb la inauguració de l'exposició “Mares” del calpí Antonio Tur Ferrando a la Sala d'exposicions de la Casa de Cultura. Una mostra de maquetes de vaixell que aquest calpí ha confeccionat i en la qual reprodueix a escala navilis històrics com el “Titanic”, o el “Juan Sebastián Elcano o “La Pinta”, entre altres. Es podrà visitar fins al 30 de setembre.

 

També el divendres 15 tindrà lloc un Mini Festival de Música a la plaça Major que comptarà amb la participació dels grups: “JC 15” amb el calpí Jaume Crespo que interpreta rap; “Locos de Atar”, un grup de Benidorm de pop rock alternatiu i finalment “MO’Roots”, formada per 10 músics de la Marina Alta i la Marina Baixa que interpreten música de tots els estils. “És un festival que ens sembla una proposta molt interessant per a complementar la programació de les festes de la Mare de Déu del Carme i per a fer partícip a tot el poble així com als visitants” ha assenyalat la regidora de Cultura Pilar Cabrera.

 

Per al dia gran de les celebracions s'ha previst una missa a les 12h, que comptarà amb la participació de la Coral Ifach, seguida d'una mascletà a la plaça Major i a les 20.30h tindrà lloc l'ofrena floral i processó a la Mare de Déu del Carme en el recinte del port pesquer amb l'acompanyament de la colla de Xirimiters del Carellot i la Unió Musical Calp Ifac. El club de rem de part del Reial Club Nàutic de Calp i la Confraria de Pescadors llançaran sengles corones de flors a la mar en memòria dels nàufrags. A continuació des de l'espigó de la Muntanyeta es dispararà un castell de focs artificials a càrrec de la pirotècnia “Mediterráneo”.

 

El diumenge 17 de juliol hi haurà un castell aquàtic i cucanyes tradicionals per als més xicotets a les 10.30h i el concurs de calders a les 12h en el qual seran premiats els tres millors arrossos, a més de discomóvil a la Llotja de peix.

 

Les celebracions conclouran amb el XVI Mini Festival Creampop que tindrà lloc el dissabte 23 de juliol. Enguany comptarà amb l'actuació de “Los Vinagres”, “Alberto&García, “Papaya” i “The Doctor DJ” al carrer Pedro Ortiz, un esdeveniment organitzat pel Col·lectiu Creampop amb la col·laboració de l'Ajuntament de Calp.

 

El president de la Confraria Paco Catalá ha anunciat que per a la processó a la Mare de Déu s'estrenaran noves andes, malgrat que queden uns detalls perquè estiguen finalitzades i ha convidat a la ciutadania i a turistes a unir-se a les celebracions.

 

 

Per part seua, el regidor de Festes, Paco Avargues, ha assenyalat que aquestes festes “són molt nostres, les festes gremials més importants de la nostra població i que volíem potenciar”.

 

 

“És un programa únic, excepcional i diferent que ocuparà quasi tot el mes de juliol”, ha destacat l'alcaldessa de Calp, Ana Sala, ja que les celebracions van arrancar en realitat el passat 9 de juliol amb un sopar de germanor de tota la família marinera.