El mes de novembre passat el ple de l'Ajuntament va renunciar a l'execució de les obres del projecte de passarel·la i esculleres del Club Social La Manzanera donat el seu impacte ambiental però va aprovar que les obres es realitzen en sec, sense cap intervenció en la mar i sol·licitar al Ministeri de Transició Ecològica la concessió perquè aquest espai passe a tindre un ús cultural, científic i educatiu.
I en aquest sentit es reafirma l'equip de govern després de la comunicació fa unes setmanes del Servei Provincial de Costas relatiu a la concessió per a la rehabilitació. Costas assenyala que la conformació d'un mur de "gaviones" no és una solució adequada donada la corrosió de les malles que la conformen, també s'objecta quant a les condicions d'accessibilitat i les condicions d'explotació de la concessió i el seu ús de les instal·lacions.
Per tot això des de l'Ajuntament ja s'està redactant un informe per a donar resposta al Servei Provincial de Costas justificant la solució aportada per l'Ajuntament com la més idònia donades les singulars condicions de l'espai, situat sota un penya-segat, i justificant l'ús cultural i educatiu del club social.
Per a l'Ajuntament l'obtenció de la concessió és primordial per a poder dur a terme la licitació de les obres de rehabilitació que suposaran una disminució de l'àrea intervinguda respecte al primer projecte. De manera que les obres es realitzen en sec des de terra, sense actuar en la mar, per a no afectar la colònia de vermétidss de la zona.
El Club Social de la Manzanera és una instal·lació recreativa construïda en els 70 al costat de la mar que albergava un restaurant, una zona de piscines i un xicotet embarcador, es tracta d'un espai singular ja que se situa dins del domini públic terrestre. La seua posició exposada a l'acció marina i llargs anys d'abandó han portat la instal·lació a un estat de deterioració greu.
Així, l'objectiu de l'Ajuntament és recuperar l'àrea respectant el seu disseny i estructura original, els seus característics finestrals circulars i els seus materials inicials, quant a l'ús d'aquestes instal·lacions s'ha sol·licitat al Ministeri per a la Transició Ecològica la concessió, per a l'ocupació de 1062 m² de domini públic marítim-terrestre amb destinació a ús lliure públic cultural, científic i educatiu.
L'alcaldessa, Ana Sala, ha assenyalat que “des de l'Ajuntament farem tot el possible per mantindre el Club Social, rehabilitar-lo i que subsistisca i persistisca per a la posteritat, actualment està en un estat catastròfic, de desídia i abandó, quan va ser un lloc emblemàtic que respectava l'entorn i del qual podia gaudir tothom. El Club Social forma part del patrimoni calpí i des de l'equip de Govern mantenim la nostra voluntat de rehabilitar-lo abans que es venja a baix i ja no tinga solució”.
El Club Social La Manzanera forma part del gran projecte que va idear l'arquitecte Ricardo Bofill a Calp. En 1962, el Taller d'Arquitectura de Ricardo Bofill va començar a dissenyar un pla mestre per a un complex turístic a Calp, enfront del Penyal d' Ifach. Se'ls va encarregar el disseny i construcció per etapes de condominis, apartaments, habitatges unifamiliars, un xicotet hotel, bar, restaurants i instal·lacions esportives.
Les qualitats especials del paisatge, format per terrasses de pedra, bancals, i la seua ubicació sobre la mar van determinar el projecte que consta de diversos edificis: Plexus. Muralla Roja, Xanadú i Amfiteatre tots ells conservats en bon estat i habitats. Del llegat de Bofill a Calp només el Club Social està en situació d'abandó.