divendres, 12 Febrer, 2021 - 11:45

L'Ajuntament de Calp i l'ONCE han acordat col·laborar en la “Campanya contra la Soledat”, es tracta d'una campanya de voluntariat per a secundar i acompanyar a les persones amb deficiències visuals en temps de pandèmia. La campanya abasta des de la Vila a Dénia, en aquesta àrea l'ONCE compta amb 370 afiliats amb ceguesa total o amb un 0’01% de ceguesa severa, un sector de la població especialment vulnerable en aquests temps.

 

Amb la pandèmia la vida social d'aquestes persones s'ha reduït considerablement, fins i tot s'ha detectat que algunes d'elles viuen soles i a penes han eixit al carrer. Per això es fa una crida a la ciutadania per a participar com a voluntaris en aquest programa.

 

El voluntariat pot realitzar-se de manera telefònica, mantenint un contacte diari amb la persona cega per a acompanyar-la telefònicament i detectar possibles necessitats, o mitjançant voluntariat personal, acompanyant a aquestes persones, facilitant la possibilitat de passejar i eixir al carrer, realitzar activitats que no poden desenvolupar en solitari, etc. En els dues situacions l'ONCE ofereix als voluntaris formació en línia i presencial amb els seus terapeutes.

 

Les persones interessades a ser voluntaris del programa poden dirigir-se a l'Agència ONCE Benidorm en el correu benidorm@once.es o telefonant al 96 585 26 98. Amb aquesta campanya l'ONCE pretén contribuir a la plena inclusió social de les persones amb discapacitat visual i al mateix temps visibilitzar les dificultats d'aquest col·lectiu en temps de pandèmia.

 

La Regidora de Participació Ciutadana, Noelia Císcar s'ha reunit amb la responsable de l'Agència ONCE de Benidorm, Anabel Morente, per a planificar les línies de col·laboració i difusió de la campanya.