Amb la finalitat de promocionar el consum del Peix de Calp, l'Ajuntament i Creama-Calp han realitzat un vídeo que va ser presentat ahir al Campus d’Excel·lència Empresarial Casa Nova. L'acte va estar presidit per l'alcaldessa de Calp, Ana Sala, juntament amb el regidor de Pesca, Promoció Econòmica i Creama, Paco Avargues i el president de la Confraria de Pescadors de la localitat, Paco Català.
El vídeo, d'una duració de dos minuts, incideix en l'excel·lència d'aquest producte gastronòmic així com en la seua gran varietat i versatilitat, la qual cosa el converteix en un menjar idoni tant per a l'alta cuina com en la cuina de qualsevol llar. A més, es destaca la tradició marinera de Calp i el treball dels pescadors i mariners de la localitat.
En aquest sentit en el vídeo han participat els xefs dels tres restaurants distingits amb estrela Michelin de Calp: Rafa Soler de l'Audrey’s, José Manuel de Miguel del Beat i Marco Tacchetto de l'Oro Bianco, així com Ferdinando Bernardi, xef al qual li uneix una estreta relació amb la Confraria de Pescadors de Calp, a més de diferents ciutadans calpins i els mariners a través de la Confraria de Pescadors.
El vídeo està disponible en tres idiomes: valencià, castellà i anglés i a més s'ha confeccionat tres xicotets extractes audiovisuals de duració més curta on es destaquen aspectes concrets com l'ús del Peix de Calp en la restauració, el treball dels mariners en la captura d'aquest producte i finalment la seua comercialització.
El material es difondrà a través de xarxes socials i està previst que es projecte també en els esdeveniments i fires turístiques i gastronòmiques a les quals assistisca l'ajuntament, Creama i la confraria de Pescadors.
El vídeo forma part d'una campanya global que té com a fi fomentar el consum del Peix de Calp i en ella que s'han previst altres accions com l'elaboració d'un llibre de receptes, entre les quals es trobaran les tradicionals de la cuina calpina i altres més innovadores. Per a això es recopilaran receptes aportades pels mariners de Calp així com pels propis ciutadans. A més, els tres xefs dels restaurants amb estrela Michelin col·laboraran amb una recepta pròpia i realitzaran una introducció sobre el Peix de Calp. Es pretén comptar també amb receptes dels restaurants de la localitat que compren en la llotja de Calp.
S'ha presentat aquest vídeo precisament ara davant la proximitat de les festes nadalenques amb la finalitat de fomentar entre la població i la restauració el consum d'aquest producte durant les celebracions. “S'acosten dates en les quals ens reunirem amb amics i familiars, dates en les quals la gastronomia pren una gran importància. Fem que el Peix de Calp siga el producte estrela d'aquest Nadal”, ha destacat el regidor de Pesca Paco Avargues.
“Consumint Peix de Calp, fomentem i donem suport a l'economia de proximitat, contribuïm al manteniment de llocs de treball i no deixem perdre el llegat que generació rere generació ens han transmés les gents de la mar”, ha assenyalat l'alcaldessa de Calp.