dijous, 8 Setembre, 2022 - 15:30

L'Ajuntament de Calp ha celebrat aquest matí la primera sessió de la Mesa de Prevenció contra el Tràfic i la Prostitució de Calp.

 

Es tracta d'un òrgan tècnic de participació, informació i assessorament que naix després de l'acord que va adoptar el ple el 13 de setembre de 2021 pel qual Calp es va adherir a la xarxa de Municipis lliures de Tràfic de Persones i Prostitució.

 

L'objectiu d'aquesta taula és assegurar la cooperació i coordinació entre les institucions i organitzacions implicades en la lluita contra el tràfic de dones, xiquets i xiquetes amb finalitats d'explotació sexual.

 

Està constituïda per tècnics municipals de les àrees d'Igualtat, Educació i agents de la Policia Local així com per representants d'entitats socials compromesos en l'erradicació del tràfic de persones i la prostitució, com l'Associació de Dones per la Igualtat de Calp, Creu Roja Calp, el Programa Alba Alacant, l'Associació Solidària Frasco de Alabastro i un representant de cada grup polític municipal.

 

En aquesta sessió de constitució s'ha acordat crear un esborrany d'ordenança municipal orientat a l'atenció de víctimes i prevenció de la prostitució i explotació sexual, buscar recursos formatius per a professionals i diferents agents implicats així com realitzar una campanya de sensibilització dirigida a la ciutadania.

 

Està previst que a la fi d'any es publique una memòria de les actuacions que es duguen a terme.