dijous, 14 Gener, 2021 - 14:45

L'alcaldessa de Calp, Ana Sala, ha soltat aquest matí a la platja La Fossa la tortuga recuperada a l'Hospital de la Mar de la Fundació Oceanogràfic com a primer acte en aquesta localitat de la campanya “La mar de tots”, amb la qual l'Oceanogràfic vol acostar-se als municipis de vocació marina. L'objectiu d'aquesta iniciativa és conscienciar a la població sobre la situació del medi marí.

 

La campanya, que comença ara, inclou la promoció “Calp viatja a l’Oceanogràfic”, amb la reducció del 50% de l'entrada a l'aquari adquirida per internet per als nascuts o residents a Calp entre el 16 i el 31 de gener i la divulgació de continguts de conscienciació a través de publicitat, publicitat estàtica viària i xarxes socials.

 

L'acte de la solta de la tortuga, que ha sigut “batejada” amb el nom de Silene ha tingut per raons sanitàries una assistència reduïda, amb representants de l'Oceanogràfic, Global Omnium, la Confraria de Pescadors, Reial Club Nàutic de Calp, l'Associació Cultural i Ecologista de Calp (ACEC), Ecologistes en Acció de la Marina Alta i del centre de busseig Dive&Dive.

 

El jove queloni va ser recollit a Benicarló el passat 16 de desembre, gràcies a la col·laboració del pescador Joaquín de l'embarcació Salvador. L'animal no presentava aparentment cap anomalia si bé, com és protocol·lari, va ser sotmés a una ecografia i radiografia i a diverses proves analítiques, fins que s'ha considerat en condicions per a tornar a la mar.

 

Col·laboració institucional

 

La solta ha constituït un acte de conscienciació i de divulgació de la Fundació Oceanogràfic sobre la situació de la tortuga babaua en les nostres mars i com la col·laboració d'institucions com l'ajuntament o la confraria de pescadors de Calp amb la Xarxa de Varaments constituïda per la Conselleria de Medi Ambient, la Universitat de València i la pròpia Fundació Oceanogràfic contribueix a la conservació d'aquesta espècie, catalogada de vulnerable per la Unió Internacional per a la Conservació de la Naturalesa (UICN).

 

Ana Sala ha agraït a l'Oceanogràfic que haja triat Calp per a la solta d'aquesta tortuga i ha qualificat l'acte com “el més bonic d'aquests últims mesos tan difícils”, marcats per la pandèmia.

 

Calp viatja a l'Oceanogràfic

 

La promoció especial “Calp viatja a l'Oceanogràfic” suposa un descompte del 50% sobre la tarifa d'adult i reduïda, no acumulable amb altres descomptes ni promocions, per a tota aquella persona que presente a l'entrada de l'aquari un DNI , empadronament o qualsevol document que acredite el seu naixement o residència a Calp.

 

La compra de les entrades haurà de ser a través de la web de l'Oceanogràfic.