dimarts, 20 Abril, 2021 - 14:30

El Museu del Col·leccionisme de Calp acull a partir de hui 20 d'abril una exposició amb part de la col·lecció del calpí Joaquín Vázquez Boronat - Jacky Vázquez - sobre la “Història del Correu Postal a Calp” així com diversos invents calpins.

 

En la mostra, que estarà oberta al públic durant diversos mesos, es poden conéixer objectes i utensilis utilitzats al llarg dels anys per funcionaris de Correus en les diferents oficines postals que hi ha hagut a Calp, molts d'ells ja en desús.

 

L'exposició suposa viatge en el temps sobre una professió, la de carter, que fa poc era molt especial per als habitants de qualsevol racó del món ja que només a través d'ells podien rebre notícies de l'exterior.

 

A més de segells, matasegells, bústies i fins i tot l'uniforme d'un carter entre molts altres objectes, l'exposició mostra per primera vegada uns invents calpins creats en la localitat. Es tracta de la “Sumadora Ifach” – que s'utilitzava en l'època per a fer sumes - i dues màquines d'escriure “Hogar”. Aquests utensilis van ser inventats sobre els anys 40 – 50 pel calpí Genaro Calatayud. En el cas de les màquines d'escriure per a oferir un tipus de màquina d'escriure més econòmica que les tradicionals.