dijous, 4 Març, 2021 - 11:15

Aquesta setmana han finalitzat les obres de demolició de l'antic edifici del Col·legi d'Educació Especial Gargasindi que formen part del Pla Edificant i han tingut un cost de 148.882 €. La demolició de l'antic edifici és un pas necessari per a dur a terme les obres d'ampliació del centre que es troben en fase de licitació.

 

Ja en 2017 l'Ajuntament va oferir dues possibles ubicacions a la Conselleria d'Educació per a procedir a l'ampliació d'aquest centre: el Consistori va oferir, d'una banda, la parcel·la de 3.600 m², situada al costat de l'Escola Infantil Silene d' Ifac, i d'altra banda, una parcel·la construïda de 2.610 metres quadrats (l'antiga escola infantil Mare de Deu de les Neus) al costat amb les instal·lacions del Centre d'Educació Especial Gargasindi, amb el que l'extensió total de les instal·lacions arribaria als 5.055 metres quadrats.

 

Després d'analitzar les possibilitats i a petició de la Direcció del Centre es va decidir que el col·legi romanguera en la seua ubicació actual afegint a les seues instal·lacions les de l'antiga escola infantil l'edifici de la qual també ha sigut demolit.

 

El Centre Públic d'Educació Especial Gargasindi de Calp va nàixer al setembre de 1980, com un centre de recursos i d'atenció a xiquets i xiquetes amb necessitats educatives greus i permanents de la comarca de la Marina Alta. Amb els anys i responent a les necessitats de la zona també es van integrar alumnes i alumnes de la Marina Baixa. El centre té escolaritzats a prop de 80 alumnes/as amb necessitats educatives especials i permanents molt diverses.