divendres, 14 Octubre, 2022 - 14:00

L'Ajuntament de Calp continua amb el seu ambiciós pla d'asfaltat que afecta gran art del municipi. Aquesta setmana ha finalitzat el Lot I del nucli  antic amb l'asfaltat d'un total de 16 carrers del nucli urbà (Palmar, San José, Conde d'Altea, Capità Saragossa, Sant Isidre, Alacant, Masnou, Maria Jorro, Pare Manjón, Carlos Arniches, Petit, La Font, Plaza El Salvador, Grup Antonio Ramos, Capità Pérez Jordá i Mare de Dèu del Carme). D'aquest lot falten per asfaltar la Plaça Mosquit, Ermita i Puríssima que s'asfaltaran després de les festes patronals per a evitar molèsties en l'accés als locals festers. Aquest lot compta amb una inversió de 375.281'50€.

També s'ha asfaltat l'avinguda del Nord, amb una longitud de 357 metres i un pressupost de 37.510€, la finalització d'aquestes obres era prioritària per a no entorpir la desfilada de moros i cristians.Aquest matí l'alcaldessa, Ana Sala, acompanyada per l'enginyer responsable del projecte, ha visitat alguns dels carrers asfaltats.

D'altra banda al novembre s'iniciarà el Lot II del nucli urbà que compta amb un pressupost de 336.488'90€ i abasta 21 carrers (La Pinta, La Sta. María, Blasco Ibañez, Pintor Sorolla, La Pau, Joan de Garay, Doctor Fleming, Corbeta, Maestro Serrano, Màlaga, Gesmilers, Isaac Peral, Ametlers, Llimeres, Navili, Goleta, Av. València, Huelva, Benidorm, Madrid i Balandro). També al novembre haurà d'executar-se el Lot III que afecta l'asfaltat i reparació de voreres de l'avinguda Exèrcits Espanyols, un dels principals vials del municipi des de la qual s'accedeix al port i les platges, i que suposa una inversió de 311.647'60€.

En la primera part de 2022 s'ha desenvolupat el Lot 1 i Lot 2 del Pla que han permés asfaltar l'avinguda Diputació, la principal artèria d'accés a Calp i diverses rotondes, i les urbanitzacions Mascarat-Toix, Maryvilla, Canuta Baixa, Canuta Alta i Canuta de Ifac. Aquestes últimes obres van incloure l'asfaltat i millora del vial d'accés al mirador de Toix uns dels recursos turístics més visitats del municipi. En el primer cas es van invertir 486.700€ i en el segon un total de 494.900€.
A més l'Ajuntament de Calp té previst continuar amb aquest Pla d'Asfaltat en 2023 en escometre també nous lots que afecten diverses urbanitzacions i a l'avinguda Joan Carles I, a més d'altres trams del nucli urbà.