Programación de Navidad Calp 2022
Campaña Empadronamiento 2022
App Línea Verde Smart City - Mejora tu Localidad y Mantente Informado
divendres, 29 Juliol, 2022 - 13:30

La rampa mecànica del carrer Murillo ha entrat en funcionament hui divendres 29 de juliol i amb això es donen per finalitzades les obres de remodelació d'aquest carrer, uns treballs que formen part de l'Estratègia EDUSI “Revitalitza Calp” cofinançats amb fons FEDER de la Unió Europea.

 

La posada en marxa d'aquesta rampa s'ha demorat unes setmanes ja que ha sigut necessari que Iberdola realitzara l'escomesa elèctrica corresponent. Aquesta infraestructura és l'element més novedós de les actuacions dutes a terme en aquesta via que han tingut com a fi afavorir el trànsit per als vianants per aquest carrer que dóna accés al barri antic de Calp.

 

De fet, les obres han consistit en la renovació i ampliació de les voreres així com la renovació de l'asfaltat i del mobiliari urbà i la instal·lació d'il·luminat LED. També s'ha eliminat l'aparcament en la via pública per a afavorir el trànsit dels vianants. A més, s'han aprofitat les obres per a realitzar la instal·lació de gas natural i Aguas de Calp ha dut a terme la renovació del col·lector de sanejament.

 

Aquestes actuacions se sumen a la recent reurbanització d'altres carrers del centre històric calpí com el carrer Alcalde Vicente Pastor – en la qual, a més, es van instal·lar escales mecàniques per a salvar el desnivell de la via -, carrer Benissa i De Fora. Tots aquests projectes formen part de l'estratègia EDUSI “Revitalitza Calp” cofinançada amb fons FEDER de la Unió Europea i que promou accions per a la millora de la mobilitat i accessibilitat així com la millora del paisatge urbà.

 

Les obres del carrer Murillo juntament amb les del carrer Benissa – que ha dut a terme Licuas S.A. en un projecte conjunt – ascendeixen a 611.051,09 euros, que seran sufragades en un 50 per cent per l'Ajuntament i els fons FEDER de la UE.