El restaurant Hydra, situat a Calp, ha sigut l'establiment hostaler guardonat com el més responsable amb la sostenibilitat de la província d'Alacant, gràcies a les seues mesures pioneres a favor del medi ambient i al seu activisme en matèria de l'economia circular. Es tracta d'un reconeixement que atorga Ecovidrio, l'entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d'envasos de vidre a Espanya, que ha donat a conéixer els establiments hostalers més responsables i compromesos amb la sostenibilitat de les nostres costes, dins de la quarta edició del Moviment Banderes Verdes i del ‘II Baròmetre sobre la sostenibilitat hostalera de les nostres costes’.
En aquest sentit, el restaurant Hydra utilitza productes de proximitat, horta pròpia ecològica i peixos de les llotges pròximes de Calp, Xàbia, Dénia o Santa Pola. També evita el desaprofitament alimentari, emprant les restes de fruita i verdura per a donar menjar a les gallines i l'excedent per al propi personal o el donen. I, a més, gran part del mobiliari i elements decoratius provenen d'elements reutilitzats i els llums són artesans, fets en la pròxima població de Gata de Gorgos. Finalment, també vetla per l'estalvi energètic, tant en la il·luminació com en el consum d'aigua.
En aquesta nova edició del ‘Baròmetre sobre la sostenibilitat hostalera de les nostres costes’ han participat més de 12.000 establiments de 140 municipis costaners d'Andalusia, Comunitat Valenciana, Catalunya i la Regió de Múrcia. En total, han sigut guardonats nou establiments hostalers costaners, incloent dos situats en la Comunitat Valenciana: el restaurant Hydra (Calp, Alacant) i el restaurant Casa Montaña (València).