Subvenciones para la rehabilitación de fachadas en edificios 2022 - Línea 1
Subvenciones para la rehabilitación de fachadas en edificios 2022 - Línea 2
App Línea Verde Smart City - Mejora tu Localidad y Mantente Informado
Campaña Empadronamiento 2022
dijous, 7 Juliol, 2022 - 10:15

Aquesta setmana el nucli antic de Calp torna a convertir-se en un gran museu a l'aire lliure a través de la instal·lació “Art al carrer” organitzada per les Regidories de Cultura i Nucli antic. Es tracta de diverses intervencions plàstiques en el centre històric que tenen com a fil conductor “L'alegria” i que podran visitar-se al llarg de tot l'estiu.

 

Igual que l'any passat Art al Carrer ha modificat el seu format per a obrir-se a la participació de les associacions i entitats locals a través d'un concurs, es tracta d'incentivar la participació local en una activitat de caràcter artístic que engalana espais emblemàtics del nucli antic per al gaudi de la ciutadania i visitants.

 

D'aquesta manera participen un total de 6 associacions, en concret la Comissió de Festes 2022 decorarà el carrer La Font, l'Associació Músic Cultural Xaranga la Xarlotà es farà càrrec del carrer San Roc, a l'Associació Alacant per a la Lluita contra el càncer li correspon el carrer L'Ermita, l'Associació Amistats Belgues de Llevant serà l'encarregada de decorar el carrer García Ortiz, Creu Roja Calp decorarà el carrer San Roc des de García Ortiz i l'Associació Cultural i de Creixement Personal Nube Roja s'encarregarà del carrer Cervantes. L'assignació de carrers a les associacions s'ha realitzat per sorteig i el 28 de juliol es realitzarà un acte per a donar a conéixer la decisió del jurat.

 

També han participat fora de concurs el Col·legi d'Educació Especial Gargasindi,  el Centre Ocupacional Maite Boronat, l'Escola Infantil Silene d'Ifac i el Centre Cívic de la Tercera Edat.

A més les calles Justícia, Puríssima, Major i Pescadors així com sis edificis municipals lluiran als seus balcons els llenços realitzats per un total de 49 pintors locals que sota el lema "L'alegria" han reflectit la seua particular visió i tècnica.

 

D'altra banda, en la plaça Miguel Roselló els socis del Foto Club Ifach exposaran 18 fotografies de grans dimensions sobre estructures triangulars. Les fotografies seleccionades són obres de gran qualitat artística realitzades pels membres del club de paisatges i motius naturals.

Aquesta és la sisena edició de Art al Carrer, una iniciativa amb la qual es pretén dinamitzar el nucli antic de Calp i al mateix temps mostrar les possibilitats artístiques d'autors locals.

Sobre aquest tema la regidora de Cultura i Nucli antic, Pilar Cabrera, ha assenyalat que: “Art al Carrer significa una oportunitat d'expressió artística de les persones i col·lectius locals que participen de la pintura, la fotografia, les arts plàstiques, i que contribueixen, en la seua aportació a convertir el centre històric de Calp en un lloc més atractiu per a la seua visita a residents i visitants. Em sent especialment contenta de la participació d'enguany i orgullosa i agraïda de l'intens treball realitzat per les àrees de Cultura i Dinamització “.