divendres, 31 Maig, 2019 - 11:45

El nou Col·legi d'Educació Especial Gargasindi se situarà en el mateix lloc que l'actual centre. Després de mesos d'estudiar les diferents possibilitats, la setmana passada l'Ajuntament va aprovar per ple modificar la seua sol·licitud a Conselleria dins del Pla Edificant de manera que en la memòria econòmica en lloc de “reposició en un altre lloc” s'indicara "Construcció/reposició amb ampliació de parcel·la i demolició dels edificis existents".

 

Les actuals instal·lacions del Col·legi d'Educació Especial Gargasindi són insuficients per a cobrir les necessitats d'aquesta comunitat educativa, per això ja en 2017 l'Ajuntament va oferir dues possibles ubicacions a la Conselleria d'Educació per a procedir a la reposició d'aquest centre. El Consistori en el seu moment va oferir, d'una banda, la parcel·la de 3.600 m2, situada al costat de l'Escola Infantil Silene d' Ifac, i d'altra banda, una parcel·la construïda de 2.610 metres quadrats (l'antiga escola infantil Verge de les Neus) confrontants amb les actuals instal·lacions del Centre d'Educació Especial Gargasindi, amb el que l'extensió total de les instal·lacions arribaria als 5.055 metres quadrats.

 

Després d'analitzar les possibilitats i a petició de la Direcció del Centre es va decidir que el col·legi romanguera en la seua ubicació actual afegint a les seues instal·lacions les de l'antiga escola infantil l'edifici de la qual haurà de ser demolit. Enviada la memòria econòmica elaborada pels serveis tècnics de l'Ajuntament a la Conselleria d'Educació, aquesta va sol·licitar modificar el títol de la petició, ara s'ha donat trasllat del certificat de l'acord plenari a la Conselleria que autoritzarà la delegació de competències per a poder iniciar la licitació de la redacció del projecte del nou centre.

 

De fet ja s'han buscat alternatives per a la reubicació provisional dels alumnes en cas de l'inici de les obres. El Centre Públic d'Educació Especial Gargasindi de Calp va nàixer al setembre de 1980, com un centre de recursos i d'atenció a xiquets i xiquetes amb necessitats educatives greus i permanents de la comarca de la Marina Alta. Amb els anys i responent a les necessitats de la zona també es van integrar alumnes i alumnes de la Marina Baixa. El centre té escolaritzats a prop de 80 alumnes/as amb necessitats educatives especials i permanents molt diverses.