Día Internacional por la Eliminación de la Violencia Contra las Mujeres 2022
Concurso escaparates de Navidad 2022
App Línea Verde Smart City - Mejora tu Localidad y Mantente Informado
dijous, 22 Setembre, 2022 - 12:45

El laberint del Parc de la Vallesa de Calp ha rebut el primer accèssit de la primera edició dels Premis Parcs Urbans, convocats pel Simposium “Urban Solutions”.

 

Aquest congrés, que organitza a Vigo el Clúster d'Energies Renovables de Galícia, (CLUERGAL), ha atorgat aquest reconeixement al parc calpí dins de la categoria corresponent a ciutats de menys de 50.000 habitants. L'objectiu d'aquests guardons és reconéixer aquells parcs urbans d'Espanya que destaquen en aspectes com el seu disseny universal, temàtica, harmonia amb l'entorn, accessibilitat, seguretat d'ús, valor lúdic, sostenibilitat, eficiència energètica o la seua intergeneracionalidad, entre altres.

 

El laberint del parc de la Vallesa de Calp és, sens dubte, l'element més nou introduït en aquest espai dins dels treballs de remodelació que es van dur a terme fa uns mesos. Elaborat per l'empresa Galopín, ha sigut dissenyat de manera exclusiva per a aquest parc i consisteix en un laberint de fusta de robina articulat sobre cinc àgores amb elements de joc i mobiliari i que es caracteritza per ser accessible, inclusiu (en les seues diferents àrees de joc poden socialitzar persones de diferents edats i necessitats) i envoltat de vegetació; un element constructiu cridat a ser icònic en el municipi.

 

El jurat, format per professionals del sector, ha acordat dins de la categoria en la qual ha competit Calp, que el primer premi corresponguera al Parc de Sant Rafael de Ronda (Màlaga) i el segon accèssit al Parc d'Aigua de Villalba de Guardo (Palència).

 

El Simposium “Urban Solutions” que conclou hui 22 de setembre, després de tres dies de ponències, ha reunit empreses, professionals i administracions en l'àmbit de les infraestructures urbanes, energia, parcs urbans, il·luminació, mobilitat, sostenibilitat i ciutats, en general.