Día Internacional por la Eliminación de la Violencia Contra las Mujeres 2022
Concurso escaparates de Navidad 2022
App Línea Verde Smart City - Mejora tu Localidad y Mantente Informado
dimarts, 13 Setembre, 2022 - 13:45

El ple de l'Ajuntament de Calp ha aprovat per unanimitat sol·licitar al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana les competències i el finançament per a l'execució de la passarel·la sobre la N-332, unes obres considerades urgents i molt reivindicades en el municipi.

 

La decisió ve motivada pel fet que no es tenen notícies sobre algun avanç en relació a aquest projecte que va arribar a ser adjudicat en 2020 amb un pressupost d'1.073.537,68 euros però que no va arribar a ser executat per la renúncia de l'empresa adjudicatària.

 

“La construcció de la passarel·la és un projecte molt necessari i urgent que volem que es faça realitat al més prompte possible; l'Ajuntament ja va fer el que li corresponia amb la cessió de terrenys al Ministeri perquè la passarel·la es poguera dur a terme; i ara, el que fem és demanar les competències perquè almenys puguem fer-ho des de l'Ajuntament”, ha assenyalat l'alcaldessa Ana Sala que va agrair el suport de tots els grups municipals.

 

Per a l'execució del projecte l'Ajuntament sol·licita l'autorització per a dur a terme la contractació i execució de les obres per l'import que es va estimar en el seu moment de 1.073537,68 euros i amb càrrec al pressupost del Ministeri.

 

Mitjançant aquesta passarel·la sobre la N-332 es pretén garantir la seguretat dels vianants que accedeixen a l'estació de tren ja que actualment l'accés per als vianants es realitza travessant la carretera amb el consegüent risc que això suposa.

 

Subvencions al cost de l'energia

 

D'altra banda, el ple va aprovar de manera inicial amb els vots en contra de Compromís les bases reguladores d'ajudes destinades a pimes, micropimes, xicotets empresaris autònoms i professionals de Calp per a minimitzar l'impacte que està suposant la pujada del cost de l'energia.

 

Es tracta d'una línia d'ajudes amb un import total de 126.914,00 euros per a l'anualitat 2022 procedent de Diputació d'Alacant. Les subvencions podran arribar fins als 4.000 euros per sol·licitant i podran sol·licitar-les totes aquelles pimes, micropimes o autònoms que tinguen la seua seu fiscal a Calp.

 

Se subvencionaran fins a un 50% els costos energètics diversos com l'energia elèctrica, gas i carburants en el període comprés entre l'1 de gener i el 30 de juny de 2022.

 

El portaveu de Compromís, Ximo Perles, va qualificar aquesta mesura de “política fiscal regressiva” en mancar entre els requisits per a optar a les ajudes d'un criteri de capacitat econòmica. “Se subvencionarà a empreses independentment del que estiguen guanyant”, va destacar. Tant Defendamos Calpe com PSOE, que sí que van votar a favor, també van fer esment a la necessitat de prioritzar en les subvencions a les empreses amb una situació econòmica més precària.

 

L'alcaldessa Ana Sala va destacar: “quina mania li té l'esquerra a les empreses, l'única cosa que fan és generar autoocupació, ocupació per compte d'altri i generar riquesa a més de passar-ne de tots colors. I l'increment energètic l'estem patint tots”.

 

 

Renúncia Carlos Ortín

 

En el ple d'ahir es va fer efectiva la renúncia com a regidor del grup municipal de Compromís de Carlos Ortín, per motius laborals, qui serà substituït per Mireia Ripoll.