Subvenciones para la rehabilitación de fachadas en edificios 2022 - Línea 1
Subvenciones para la rehabilitación de fachadas en edificios 2022 - Línea 2
App Línea Verde Smart City - Mejora tu Localidad y Mantente Informado
Campaña Empadronamiento 2022
dijous, 30 Juny, 2022 - 13:00

L'Ajuntament de Calp s'ha adherit a la campanya “Tortugues en el Mediterrani 2022”, llançada per la Fundació Oceanogràfic, en la qual participen un total de 60 municipis costaners de la Comunitat Valenciana, Regió de Múrcia i Illes Balears.

 

Es tracta de la tercera edició d'aquesta campanya que busca sensibilitzar i donar a conéixer entre la població de la presència de tortugues marines en les costes del Mediterrani, especialment en aquestes dates que és quan es produeix la nidificació i per tant, les femelles s'acosten a les platges per a depositar els seus ous en els punts que consideren adequats, per la qual cosa és fonamental que no siguen molestades.

 

La campanya consisteix en la col·locació de cartells informatius a l'entorn de les platges de la localitat així com en instal·lacions municipals i altres punts del municipi. Aquests cartells també recordaran que en cas que albiren alguna tortuga han de telefonar al 112 per a així activar la Xarxa de Varamientos, composta per la Universitat de València, Conselleria d'Agricultura i Transició Ecològica i la pròpia Fundació Oceanogràfic.

 

A la Comunitat Valenciana, és l'equip de rescat de la Fundació Oceanogràfic l'encarregat de desplaçar-se a la zona per a avaluar l'estat de l'animal i traslladar-lo, si és considera necessari, a l'ARCA de la Mar, on es recupera fins a poder tornar de nou a la mar.

 

És molt habitual la presència d'aquesta espècie a les platges mediterrànies. De fet, com assenyalen des de la fundació en haver-se produït els últims anys un augment de nius i, a causa de la filopatria d'aquests animals, és possible que torne a registrar-se un bon nombre de nidificacions.

 

Junt amb els ajuntaments en la campanya participen Metro de València i el Tram d'Alacant, amb la col·laboració de la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic I Desenvolupament Rural, FGV, Emergències 112, Universitat de València, Paradores i Global Omnium.