L'augment es deu, entre altres motius, a un major nombre de denúncies
Calp compta en l'actualitat amb un total de 54 casos actius de violència de gènere, la qual cosa suposa un increment del 29% respecte a l'any passat. Així ho ha donat a conéixer la Mesa de col·laboració i coordinació de violència de gènere, celebrada este matí a l'Ajuntament de Calp.
En la reunió han sigut presents l'alcaldessa de Calp, Ana Sala, la regidora d'Igualtat Itziar Doval, el regidor de Seguretat Ciutadana, Guillermo Sendra i representants de la Unitat contra la Violència sobre la Dona de Subdelegació de Govern, el Torn d'Ofici de Violència de Gènere de Dénia, Centre Dona de Dénia, Oficina d'Atenció a la Víctima de Delictes del Partit Judicial de Dénia, el Punt de trobada familiar de Dénia, Guàrdia Civil, Policia Local, Centre de salut de Calp, IES Ifach, així com de l'Àrea d'Inclusió Social, Igualtat i Família de l'Ajuntament de Calp.
Segons s'ha comentat en la mesa, l'increment en les xifres de violència de gènere es deu, entre altres motius, a un major nombre de denúncies gràcies al treball de sensibilització i conscienciació dut a terme des dels diferents organismes implicats en la lluita contra esta xacra amb la finalitat que les víctimes identifiquen el que és violència de gènere i denuncien.
D'altra banda, s'ha destacat que dels 54 casos actius, el major número correspon a víctimes d'entre 41 i 50 anys amb un total de 19 casos, seguit del rang d'edat comprés entre 31 i 40 anys, amb 15 casos. A més, hi ha també una víctima menor d'edat. Una altra dada rellevant és que en 22 d'estos casos l'agressor és espanyol, sent esta la nacionalitat amb el major nombre d'agressors registrada.
També s'ha incidit en la importància de la formació contínua en tots els professionals implicats tant per a la detecció de possibles nous casos com per a contribuir a la conscienciació de les víctimes perquè denuncien. I en este sentit, s'ha ressaltat el caràcter multicultural i políglota de la població calpina que fa que en moltes cultures arribe a estar normalitzat els maltractaments o qualsevol altre tipus d'agressió contra la dona.
“Ha sigut una reunió molt fructífera que ha posat de manifest la coordinació i col·laboració que existix entre tots estos organismes especialitzats en la lluita contra la violència de gènere que estan treballant braç a braç per a acabar amb esta problemàtica tan execrable”, ha assenyalat la regidora de Benestar Social, Itziar Doval qui ha destacat que el fet que existisquen grups de treball “tan professionalitzats” aporten confiança i seguretat a les víctimes. I ha recordat el telèfon gratuït 016 al qual poden cridar tant víctimes de maltractament com aquelles altres persones que coneguen un cas pròxim de violència de gènere. Un telèfon que oferix atenció en 53 idiomes les 24 hores del dia els 365 dies de l'any i no deixa rastre en la factura del telèfon encara que ha d'esborrar-se del registre de trucades del telèfon.