dijous, 21 Gener, 2021 - 13:00

L'Ajuntament de Calp ha reduït el període mitjà de pagament a proveïdors a 2,52 dies en l'últim trimestre de 2020. Aquesta xifra supera el millor registre amb el qual comptava l'Ajuntament fins al moment, que es va situar en 3,03 dies el quart trimestre de 2019. 

 

El Consistori, doncs, tarda una mitjana de 2,52 dies a pagar als seus proveïdors, per la qual cosa no sols dóna compliment a la normativa de morositat que obliga les administracions públiques a pagar en un termini inferior a 30 dies sinó que el redueix considerablement. Cal tindre en compte que la xifra va arribar a ser de 44,85 dies en el tercer trimestre de 2015 i fins i tot de 1.000 dies en 2011. 

 

Es tracta d'una dada especialment positiva en aquests moments, marcats per la crisi sanitària de la COVID-19, en el qual moltes empreses poden necessitar liquiditat. A més, aquesta xifra comporta una major confiança d'empreses i proveïdors a l'Ajuntament, suposa un aval de solvència i una garantia per als comerços i empreses que treballen amb el Consistori. Així mateix, reportarà una major concurrència competitiva de licitadors en els contractes públics i amb això major varietat d'ofertes i serveis.