divendres, 23 Abril, 2021 - 12:30

El mes vinent està previst que finalitzen les obres del vial de Benicolada, determinant per a iniciar les obres de la passarel·la sobre la N332 ja que és la que donarà eixida als veïns de la zona l'accés actual de la qual desapareixerà amb la construcció de la passarel·la.

 

Per això des de l'Ajuntament s'ha remés una carta al Ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos amb la finalitat de traslladar-li la situació de perillositat d'aquest tram de la carretera que serveix d'accés a l'estació de ferrocarril i a diverses urbanitzacions en Oltà. En l'escrit l'alcaldessa, Ana Sala, remarca la necessitat històrica de comptar amb una passarel·la per a preservar la seguretat viària en aquest punt de la carretera nacional.

 

A més es relata el procés de cessió per part de l'Ajuntament al Ministeri dels 5.176,78 metres quadrats necessaris per a la construcció de la passarel·la així com licitació de les obres per part del ministeri en 2018 encara que finalment les obres no es van executar.

 

L'alcaldessa sol·licita al ministre Ábalos informació sobre l'estat actual del procés d'execució de la passarel·la i es posa a la seua disposició per a poder treballar conjuntament i poder fer d'aquesta obra una realitat.

 

Però a més en el document la primera edil convida al Ministre a visitar el municipi i conéixer de primera mà la situació de perill que pateixen diàriament els vianants quan accedeixen a l'estació de tren, la zona residencial o el centre comercial travessant una transitada carretera sense cap mena de protecció.

 

L'alcaldessa ha assenyalat que “li he expressat al Ministre la nostra preocupació i li he descrit la situació que patim els calpins, espere que puga vindre i conéixer en persona el perill que suposa atravesar la carretera i la necessitat urgent que es construïsca la passarel·la”.

 

El vial de Benicolada disposarà d'un ample de 6 metres i una longitud total de 163 metres distribuïts en 112 metres de vial de nova creació i 51 en vial a remodelar. Les obres, finançades per l'Ajuntament, milloraran l'accessibilitat enfront de la situació actual, ja que inclouen voreres i passos per als vianants i lluminàries led. Les obres van ser adjudicades a l'empresa Categor Obres i Projectes per 100.126€.