Plan DTI Calpe: Encuesta Visitantes y Turistas
Fiestas Patronales 2024 en honor a la Virgen de las Nieves
Ayudas Alquiler a Jóvenes 2024
Bono Baby 2024
IX Concurso de Pintura al Aire Libre
dijous, 7 Gener, 2021 - 14:45

L'Ajuntament de Calp, a través de la Regidoria d'Educació, ha instal·lat durant les vacances de Nadal mesuradors de CO₂ així com purificadors d'aire en els quatre col·legis de la localitat i a l'escola infantil Silene d’Ifac. Es tracta de mesures que tenen com a objectiu evitar l'expansió de la COVID-19 a les aules. 

 

Els mesuradors de CO2 permeten avisar mitjançant una alarma si una sala no està correctament ventilada i per tant, si professors o alumnes es troben en situació de risc, per la qual cosa són especialment útils en aquesta època de baixes temperatures en les quals el fred obliga a tancar finestres. 

 

D'altra banda, s'ha proporcionat a cada col·legi un purificador d'aire amb filtres HEPA, amb capacitat per a espais de fins a 120 metres perquè puguen fer ús d'ell en els menjadors, espais tancats en els quals els xiquets no porten la màscara. També disposaran de purificador d'aire els xiquets de l'escola infantil Silene d’Ifac, tant en el menjador com en el dormitori.

 

Està previst instal·lar també les pròximes setmanes mesuradors de CO₂ i purificadors en altres aules dedicades a la formació propietat de l'Ajuntament com la Casa Nova, escola d'adults (FPA), i el centre cívic. 

 

A més, la biblioteca municipal comptarà també amb mesuradors de CO₂ i l'IES Ifac amb un purificador.

 

Durant les vacances de Nadal s'ha aprofitat també per a desinfectar totes les aules i zones comunes dels quatre centres educatius i de l'escola infantil Silene d’Ifac. S'han fet treballs manteniment de fusteria, fontaneria i pintura i s'han fet treballs de poda. També s'ha envidrat una secció de corredor en el col·legi Mediterrani, per seguretat dels alumnes, pel fet que aqueixa zona té major trànsit pels reajustaments organitzatius per la COVID-19. 

 

Finalment, s'han comprat joguets nous per a la guarderia.

 

“Des de la Regidoria d'Educació hem considerat prioritari aprofitar aquests dies de descans infantil per a desinfectar i condicionar les aules, en la mesura que siga possible. La introducció, tant dels mesuradors com dels purificadors d'aire, pot ajudar a oferir una mica més de seguretat tant a professors, com a alumnes i les seues famílies”, ha assenyalat la regidora d'Educació, Rebeca Merchán.