Moros i Cristians 2023
IX Edición Fira de Nadal
Campaña Bono Consumo 2023
Encuesta diagnóstica del II Plan de Igualdad Municipal
Año Bofill Calp 2023
Campaña Empadronamiento 2022
divendres, 18 Octubre, 2019 - 11:15

Calp va iniciar ahir, dijous, el programa d'actes per a celebrar les festes de moros i cristians en honor al Santíssim Crist de la Suor, amb la presentació del llibre de festes i un concert de música festera a càrrec de la Unió Musical Calp-Ifac. L'acte va servir també per a homenatjar les filaes Contrabandistes i Mossàrabs que celebren la seua 40 aniversari en la festa.

Hui divendres, a les 13 hores està previst el volteig de campanes i salves d'ordenances que anunciaran l'inici de les festes. A la vesprada a les 19.00 hores es durà a terme l'entrada de bandes que recorreran els diferents carrers del municipi, a les 20.00 hores serà la hissada d'estendards i el pregó de festes en la plaça Major que enguany serà a càrrec de Juan José Olcina Navarro, president de l'Associació de Sant Jordi d'Alcoi. En finalitzar l'acte d'hissada d'estendards totes les “filaes” i la Comissió de Festes 2019 realitzaran una cercavila fins a l'Església per a realitzar l'Ofrena de Ciris al Patró.

A les 00.30 hores els moros i cristians es reuniran per a iniciar les típiques “entraetes” que recorreran els carrers del Barri antic i a les 01.00 està previst el ball de la banderera en la plaça de l'Arco Iris.


 

El dissabte, 19, els actes s'iniciaran a les 12.30 hores amb una cercavila a càrrec de la banda juvenil de la Unió Musical pel nucli antic. A les 19 hores arrancarà,des del carrer Benissa i fins a la plaça Colón, la Gran entrada cristiana i mora que suposa la culminació d'un any de treball per a totes les “filaes” ja que és llavors quan es mostren les millors gal·les, carrosses, balls i altres atraccions que converteixen aquesta desfilada en un dels més atractius de la província. A les 01.30 hores tindrà lloc el ball del capità moro al carrer San José.


 

El diumenge es lliurarà la primera gran batalla entre el bàndol moro i cristià ja que a les 11 hores està previst el desembarcament de les tropes mores a la platja d'Arenal. Aquest és sens dubte un dels actes més atractius de la festa. Ja a la vesprada els protagonistes seran els xiquets ja que a les 18 hores s'iniciarà des del carrer Benissa la desfilada infantil. I a les 20.30 hores, els moros i cristians s'enredaran en la segona batalla i se celebrarà el “miracle” en la plaça Major”, es tracta d'un dels actes més significatius de les festes calpines que representa el moment en què “Caragol” aconsegueix tancar les portes de la vila després de la traïció de “Moncofar.


 

El dilluns, 21, se celebraran a les 19.00 hores jocs infantils en la plaça d'Espanya i a les 23.15 des de la plaça de l'Arco Iris partirà un “Correfocs” a càrrec de la Colla Dimonis Ingava de la Font d’ En Carrós. A les 00.30 es dispararà una mascletá nocturna a càrrec de la Pirotècnia Gns. Caballer des de la plaça Major, i a les 01.00 està previst el ball del capità cristià en la plaça del Mosquit.


 

El dimarts 22, festivitat del Patró, el Santíssim Crist de la Suor, s'iniciarà amb la recollida de Reines, Corts d'Honor, Festers, etc. a càrrec de la Unió Musical Calp-Ifach per a concentrar-se davant l'Ajuntament i assistir, a les 12 hores, a la Missa Solemne de Campanya en Honor del Patró que se celebrarà en la plaça Major. Finalitzada la missa està previst el tret d'una espectacular “mascletá” i eltraslado del Crist de nou a l'Església. Ja a la vesprada, a les 17 hores, se celebrarà un partida de pilota professional “a llargues” al carrer García Ortiz i a les 20 hores se celebrarà la solemne processó.