Sendero Azul Calalga-Bassetes - Itinerario Guiado
Renueva tu DNI
DÍAS 29 Y 31 DE MAYO
divendres, 29 Juliol, 2022 - 11:15

Calp inicia dilluns les festes patronals en Honor a la Mare de Déu de les Neus organitzades per la Comissió de Festes de 2022 i l'Ajuntament de Calp, es tracta de les primeres festes sense cap mena de restriccions i que tornen a celebrar-se amb total normalitat després de la pandèmia.

El dilluns arrancarà amb el bombardeig aeri d'anunci de festes i volteig de campanes i ja a la vesprada els festers es reuniran en la plaça de Arco Iris per a realitzar l'Entrada de la Murta pels carrers del nucli antic fins a arribar a la plaça Miguel Roselló. Allí la reines de les festes realitzaran des del balcó de l'Ajuntament la "Crida a la festa" i es procedirà a l'encesa de llums. A la nit la plaça Major acollirà l'actuació de l'orquestra Montecarlo.

El dimarts 2 d'agost se celebrarà el "Dia del Fadrí" en el qual els joves festers prendran l'Ajuntament i es produirà el canvi de "vara de comandament" pels festers de 2004 que governaran els carrers del municipi per un dia. A la vesprada se celebren cucanyes al carrer Llibertat i a la nit està prevista l'actuació de l'orquestra "Seven Crashers" en la plaça Major.

El dimecres 3 d'agost s'institueix el "Dia Infantil" amb diverses activitats destinades als més xicotets, així hi haurà despertà infantil, aqua-jocs en la plaça Major i ja a la vesprada se celebraran els tradicionals musicals en la plaça Major, l'infantil "Magic Tribut" a les 20 hores i el general "The Revolution" a les 23.30 hores, a les 2 hores DJ Grans èxits.

El dijous 4 d'agost, vespra de la festa gran, se celebrarà una cercavila que servirà per a recollir a les reines i membres de la Comissió de Festes de 2022 per a concentrar-se davant l'Ajuntament per a assistir a l'església Parroquial on se celebrarà l'Ofrena de Flors a la Mare de Dèu de les Neus.

Enguany com a novetat s'ha convidat a participar en l'ofrena a les reines de les festes majors i infantils i presidents i presidentes de Comissions de Festes de tota la història de les festes calpines.

Ja a la nit la plaça Major acollirà l'actuació de l'orquestra "Mònaco Party" i a les 00.30 es dispararà una mascletá nocturna.

El divendres, festivitat de la Mare de Dèu de les Neus, Patrona de Calp, els actes s'iniciaran amb un bombardeig aeri i una cercavila de la Comissió. A les 10.30 se celebrarà la tradicional partida de pilota al carrer García Ortiz i a les 13.30 hores es disparará una mascletá en la plaça Major.

A les 20 hores se celebrarà la Solemne Missa en Honor a la Patrona a l'església parroquialMare de Dèu de les Neus i en finalitzar se celebrarà la processó que recorrerà els carrers del municipi i al qual seguirà el conegut Castell a la Mar, un castell de focs artificials “aero-aquàtic”que es dispara des de l'espigó de la platja de l'Arenal-Bol. A les 00.30 hores la plaça Major tornarà a ser el centre de reunió amb l'actuació de l'orquestra Matrix.

El dissabte 6 d'agost, Dia de San Salvador hi haurà, “despertá" i aqua-jocs en la plaça Major i ja a la vesprada els festers i autoritats es traslladaran a l'ermita de San Salvador on està previst celebrar la tradicional missa en honor a San Salvador. A continuació se servirà un aperitiu popular al carrer L'Ermita. A la nit la plaça Major acollirà la macro-discomóvil TIC TOC i SOS Animation.

I el diumenge 7 d'agost se celebrarà la gran cavalcada fi de festes amb desfilada de carrosses des del carrer Benissa fins a la plaça Colón.

Del 8 al 13 d'agost se celebraran els tradicionals “Bous al carrer” al carrer Conde d'Altea amb sessions de vesprada i nit organitzades per la Societat Festiva i de Bous a Calp.

I la fi de festa el posaran els concerts gratuïts del 13 i 14 d'agost amb l'actuació dels Astrolabios, Mc Lucas The Band, Tumbalea Revolution i Marta Sánchez.