Dilluns, 11 Gener, 2021 - 13:45

Les regidories de Participació Ciutadana i Associacions han editat el Calendari de Desenvolupament Sostenible amb la finalitat de conscienciar a la població sobre els objectius de l'Agenda 2030. 

 

Aquest calendari substitueix al Calendari Verd que tradicionalment editaven les dues regidories amb la col·laboració dels centres educatius i que es desenvolupava en el marc de l'Agenda 21 Local per a divulgar i conscienciar sobre el medi ambient entre els escolars i la població general. 

 

El nou calendari s'adapta als reptes plantejats per l'agenda 2030, adoptada per Nacions Unides en la cimera del Desenvolupament Sostenible en 2015 que va tindre com a punt de partida els Objectius del Mil·lenni i les Agendes 21 Locals. 

 

Enguany s'ha comptat amb la participació de 12 associacions  de Calp que han elaborat cadascuna d'elles un dibuix sobre 12 dels objectius de desenvolupament sostenible plantejats per l'Agenda 2030: fi de la pobresa, fam zero, salut i benestar, igualtat de gènere, aigua neta i sanejaments, educació, energia assequible i no contaminant, ciutats i comunitats sostenibles, acció pel clima, vida submarina, vida i ecosistemes terrestres així com pau, justícia i institucions sòlides. 

 

Les associacions que han participat són Creu Roja, Manos Unidas, Associació de Fibromiàlgia, Associació Dones per la Igualtat, Associació de les Mestresses de casa, Unió Musical Calp Ifac, Amicitia, Club dels Lleons, Associació Cultural Ecologista de Calp, Reial Club Nàutic de Calp, Club Rotary i l'Associació Alacant per a la Lluita contra el Càncer. 

 

L'Ajuntament ha imprés 2.500 calendaris i totes les persones interessades a tindre'n un poden sol·licitar-lo en consergeria a l'entrada del consistori.