dimarts, 20 Abril, 2021 - 12:00

 

El mes de novembre passat l'Ajuntament de Calp va iniciar les obres de manteniment i conservació de la Casa del Cocó a través del programa EMCORP de la Generalitat Valenciana, destinat a la contractació de persones desocupades d'almenys 30 anys d'edat, per a la realització d'obres o serveis d'interés general, en col·laboració amb les Corporacions Locals de la Comunitat Valenciana.

Finalitzat aquest programa inicial ara el Consistori ha rebut la confirmació de la proposta del EMCORP 2021 per a continuar amb les obres de conservació i manteniment de la Casa del Cocó. D'aquesta manera LABORA finançarà el 100% del projecte sol·licitat, un total de 51.058,31 euros que permetrà contractar durant 6 mesos a un peó de pintura, dos oficials d'obres i un peó.

Les actuacions s'han desenvolupat fins ara a la Casa del Cocó consisteixen en treballs de manteniment, sanejament i impermeabilització de murs, refer trams de coberta molt deteriorats i manteniment de la fusteria exterior. El nou programa permetrà intervindre al pati interior i en el riu-rau a més es realitzaran actuacions de millora de l'accessibilitat i adequació dels lavabos.

La Casa del Cocó és una edificació rural típica de la Marina Alta; en origen disposava de grans compartiments per a emmagatzemar els productes agrícoles de collita pròpia, corrals, cellers, graners i un extens riu-rau per a l'elaboració de la pansa, de la qual la finca del Cocó era gran productora.

na Alta; en origen disponía de grandes compartimentos para almacenar los productos agrícolas de cosecha propia, corrales, bodegas, graneros y un extenso riu-rau para la elaboración de la pasa, de la que la finca del Cocó era gran productora.