Día Internacional por la Eliminación de la Violencia Contra las Mujeres 2022
Concurso escaparates de Navidad 2022
App Línea Verde Smart City - Mejora tu Localidad y Mantente Informado
divendres, 23 Setembre, 2022 - 09:30

L'Ajuntament de Calp continua amb el seu ambiciós pla d'asfaltat que afecta gran art del municipi. Aquest pla que abasta diverses anualitats consta de cinc fases referent a urbanitzacions i quatre fases en el nucli urbà.

En la primera part de 2022 s'ha desenvolupat el Lot 1 i Lot 2 del Pla que han permés asfaltar l'avinguda Diputació, la principal artèria d'accés a Calp i diverses rotondes, i les urbanitzacions Mascarat-Toix, Maryvilla, Canuta Baixa, Canuta Alta i Canuta de *Ifac. Aquestes últimes obres van incloure l'asfaltat i millora del vial d'accés al mirador de Toix uns dels recursos turístics més visitats del municipi. En el primer cas es van invertir 486.700€ i en el segon un total de 494.900€.

No obstant això aquest pla continuarà ara amb tres nous lots. En concret, a partir del pròxim dilluns s'inicia el Lot I de barri antic, s'asfaltaran un total de 19 carrers del nucli urbà (Palmar, San José, Conde d'Altea, Capità Saragossa, Sant Isidre, Alacant, Masnou, Maria Jorro, Pare Manjón, Carlos Arniches, Petit, La Font, Plaza El Salvador, Plaza Mosquit, Ermita, Puríssima, Grup Antonio Ramos, Capità Pérez Jordá i Mare de Dèu del Carme), en algunes d'aquests carrers està previst també reposar les voreres. Aquest projecte compta amb una inversió de 375.281'50€ i un termini d'execució d'un mes sempre que no es produïsquen imprevistos.

També està previst l'asfaltat de l'avinguda del Nord, amb una longitud de 357 metres, un pressupost de 37.510€ i està previst que finalitze abans de les festes patronals per a no entorpir la desfilada de moros i cristians.

Abans que acabe l'any també ha d'escometre's el Lot II del nucli urbà que compta amb un pressupost de 336.488'90€ i abasta 21 carrers (La Pinta, La Sta. María, Blasco Ibañez, Pintor Sorolla, La Pau, Joan de Garay, Doctor Fleming, Corbeta, Maestro Serrano, Màlaga, Jazmines, Isaac Peral, Almendros, Limoneros, Navio, Goleta, Av. València, Huelva, Benidorm, Madrid i Balandro). També al novembre haurà d'executar-se el Lot 3 que afecta l'asfaltat i reparació de voreres de l'avinguda Exèrcits Espanyols, un dels principals vials del municipi des de la qual s'accedeix al port i les platges, i que suposa una inversió de 311.647'60€.

A més l'Ajuntament de Calp té previst continuar amb aquest Pla d'Asfaltat en 2023 en escometre també nous lots que afecten diverses urbanitzacions i a l'avinguda Juan Carlos I, a més d'altres trams del nucli urbà.