dijous, 22 Abril, 2021 - 13:45

Prop de 800 alumnes dels centres educatius de Calp tenen l'oportunitat de conéixer aquests dies més de prop el patrimoni de la Pobla d’Ifac gràcies a un programa formatiu en línia posat en marxa pel Museu Arqueològic de la Diputació d'Alacant (MARQ).

 

El programa, que va començar a impartir-se ahir i es desenvoluparà fins al pròxim 21 de maig, permetrà que els alumnes que cursen des d'Educació Infantil fins a 6é d'Educació Primària puguen conéixer tant el patrimoni arqueològic com la història de la Pobla a través dels vestigis investigats en aquest jaciment.

 

Aquest projecte ha sigut possible gràcies al procés de digitalització dels recursos didàctics del MARQ, que ha dut a terme la Fundació MARQ i l'àrea de Cultura de la Diputació d'Alacant.

 

El programa formatiu inclou una guia didàctica en castellà i valencià, junt amb activitats que mestres i alumnes podran consultar i descarregar des del web per a treballar els seus continguts a l'aula. Aquests recursos també poden descarregar-se en format de lectura fàcil, per a aquells estudiants amb dificultats de comprensió. A més, es posarà en marxa un joc interactiu trivial de preguntes per a consolidar els coneixements adquirits, un vídeo de presentació dirigit als menors amb una presentació realitzada pel comissari de la mostra, l'arqueòleg del MARQ José Luis Menéndez, i un audiovisual de l'exposició amb dibuixos animats amb tota la informació sobre el grafit, la seua troballa, la seua importància com a document històric i la seua contribució per a documentar la història d'Ifac.

 

S'ha programat també un taller didàctic en streaming, ‘Cavallers i Grafiti’, per a reproduir el dibuix amb la imatge del cavaller aparegut en la Domus Lauria de Calp. Servirà per a proposar un viatge en el temps a la ciutat medieval origen del municipi. A més, els escolars podran participar en el joc "La Caixa Misteriosa" en el qual hauran de resoldre una sèrie d'enigmes per a obtindre un codi secret que aconseguirà obrir el cadenat d'aquesta Caixa.

 

La iniciativa formativa sobre el jaciment de sa Pobla naix de la col·laboració entre la Fundació MARQ i l'Ajuntament de Calp després de la inauguració en el MARQ el passat 8 d'octubre de l'exposició ‘El Cavaller d'Ifac. L'ocàs de la ciutat medieval’. El Consistori calpí és membre del Patronat de la Fundació CV-MARQ i realitza anualment una aportació de 12.000 euros.