Aquest matí la Seu Universitària Casanova ha donat a conéixer l'oferta formativa per al primer quadrimestre del pròxim any. La directora de la Seu Universitària , Feliciana Sala, acompanyada per la directora de la Universitat Permanent de la UA Maria Alesón Carbonell i l'edil de la seu universitària, Rebeca Merchán, han presentat els dos cursos que centraran l'activitat de la seu en els pròxims mesos i que estan oberts a tota mena de públic i seran gratuïts.
D'una banda s'impartirà entre març i abril l'assignatura "Un dia en la vida dels fortins romans de la costa nord alacantina" dirigida per la professora Sonia Bayo Fuentes. Es tracta d'un curs presencial i gratuït dotat amb dos crèdits universitaris.
L'assignatura reconstrueix en clau divulgativa les activitats quotidianes que es realitzaven en el fortí romà-republicà que va existir en el Penyal d'Ifac entre els anys 77 i 70 a. C.
L'altre curs nou en el curs de "Iniciació a l'escriptura jeroglífica" impartit per José Javier Martínez García, investigador del Centre d'Estudis del Pròxim Orient i l'Antiguitat Tardana de la Universitat de Múrcia.
El curs s'impartirà amb classes presencials de 18 a 20 hores cada dijous entre el 9 de febrer i el 9 de març en la sala d'actes de Casa Nova i està reconegut amb un crèdit.
En la presentació , la directora de la seu, Feliciana Sala, ha assenyalat que "les seus universitàries tenen com a missió transferir coneixement entre els ciutadans i les poblacions, en aquest cas, tots dos cursos tenen continguts amens i divertits, en el primer cas permetrà conéixer la vida quotidiana dels romans en un fortí i s'inclou la visita al de Calp, i en el segon cas és un curs curiós i obert a tothom en el qual no es requereix ninguna titulació prèvia".
Per part seua, la directora de la Universitat Permanent, que pretén motivar a les persones majors de 50 anys a continuar aprenent i generar coneixement, ha assenyalat que "La Universitat permanent va nàixer amb l'esperit d'explicar què fem en l'àmbit acadèmic, pretenem fomentar la formació i la investigació però també l'acció social, en el sentit de retornar a la comunitat l'aprés".