Renueva tu DNI
DÍAS 29 Y 31 DE MAYO
Dilluns, 18 Febrer, 2019 - 13:45

L'Ajuntament de Calp té previst dur a terme l'adequació de la seua xarxa de sendes per a la pràctica del ciclisme de muntanya. Es tracta d'una iniciativa que s'emmarca dins de les accions per a fomentar el turisme esportiu i contribuir a la desestacionalització del turisme a Calp.

 

El projecte consistirà a senyalitzar i a adaptar la xarxa de camins tradicionals de Calp, que van ser restaurats en 2009 per a la pràctica de senderisme. Ara el que es pretén és habilitar-los per al ciclisme de muntanya, una modalitat que juntament amb el ciclisme de carretera ha experimentat a Calp un gran auge en els últims anys. De fet, el municipi és triat per nombrosos equips ciclistes professionals com a destinació per a preparar les grans cites esportives de la temporada.

 

Les actuacions afectaran 40 quilòmetres de sendes i camins i afectaran huit de les nou rutes que estan incloses en la xarxa de camins tradicionals: Ruta 1 que comprén el Camí del Cocó a Oltà; Ruta 2 des de la Casa del Cocó passant per Cosentari i Terrasala fins al Parc de la Cometa; Ruta 4 des del Camí del Cocó, Casanova i Cometa; Ruta 5 que comprén des del Camí de l’Ermita de Sant Joan fins a la Rosina; Ruta 6 des del Camí de l’Ermita de Sant Joan fins a la Creu; Ruta 7, des del Camí del Cocó fins al coll de Faixuc i Cepellar; Ruta 8 consistent en el Camí al Castellet del Mascarat i Ruta 9, Camí d’Oltà.

 

Els treballs se centraran en els trams que estiguen més deteriorats i que presenten algun perill per als usuaris d'aquest tipus de ciclisme i consistiran en el desbrossament del matoll que envaïsca el traçat dels camins, en el condicionament dels murs de pedra que dividien els bancals de cultiu i definien el camí així com en la reposició del ferm, en aquells camins que el requerisquen.

 

Amb aquest projecte es pretén ampliar les rutes de cicloturisme existents en el municipi, i consolidar així aquest producte turístic en la localitat. Aquestes actuacions s'uneixen a altres dutes a terme per l'Ajuntament dins de la seua aposta pel cicloturisme per a desestacionalizar la seua oferta turística, com la seua adhesió a la xarxa BTT de la Generalitat Valenciana i el disseny d'un fullet específic en aquest àmbit.

 

A més, mitjançant aquesta iniciativa es pretén recuperar part del patrimoni etnològic del municipi ja que permetrà als qui transiten aquests camins arribar a paratges desconeguts per a molts hui en dia i conéixer la forma de vida que es portava durant diversos segles. En aquest sentit es podrà passar per la Casa dels Corralets, la Casa del Pla de Feliu o els Cases de Torrat, construccions de caràcter agrícola amb elements arquitectònics de caràcter rural.

 

L'Ajuntament ha sol·licitat a Turisme Comunitat Valenciana una subvenció per a dur a terme aquest projecte que té un cost de 33.906 euros.