Renueva tu DNI
DÍAS 29 Y 31 DE MAYO
Dilluns, 11 Setembre, 2023 - 12:15

El curs escolar 2023/2024 comença a Calp amb 3.261 alumnes, 181 més que els registrats en l'inici de l'anterior curs. En Infantil i Primària s'han matriculat 1.922 alumnes, 160 a l'escola Infantil Silene d’Ifac i 1.179 en l'IES Ifac. La matrícula està oberta tot l'any amb la qual cosa aquestes xifres poden variar.

 

La veritat és que en els últims anys el nombre de matrícules no ha fet més que augmentar a Calp. 2.888 alumnes van començar el curs en 2021 i 3.080 en 2022, unes xifres en augment que “demostren la necessitat urgent del cinqué col·legi i del segon institut d'educació secundària”, ha assenyalat la regidora d'Educació Mariola Mulet. A més, “com la matrícula està oberta tot l'any l'alumnat va augmentant; de fet, al llarg del curs passat es van arribar a matricular 350 xiquets i xiquetes”, ha destacat.

 

Enguany l'IES Ifac comptarà amb 10 aules prefabricades instal·lades en el pàrquing del centre amb la finalitat de pal·liar la massificació d'aquestes instal·lacions. S'espera que les aules puguen albergar els alumnes després dels treballs d'adequació que es duran a terme al llarg d'aquesta setmana.

 

Així mateix, el consistori està a l'espera del vistiplau de Conselleria perquè uns terrenys municipals – situats en la partida Gargasindi – al costat dels hort urbans – puguen albergar el curs que ve noves aules prefabricades per a continuar descongestionant el centre. L'Ajuntament es troba ultimant els últims detalls perquè el projecte de construcció del nou IES isca a licitació al més prompte possible.

 

Aquest estiu l'Ajuntament de Calp a través de les brigades municipals ha dut a terme diferents obres de jardineria, lampisteria, electricitat, pintura així com tasques de neteja i desinfecció en els centres escolars del municipi per a posar-los a punt davant l'inici del curs. Està previst que per al pròxim curs escolar l'equip de govern augmente la partida destinada al manteniment dels centres educatius.