Millorar l'experiència del visitant i facilitar la seua visita a recursos turístics no accessibles. Amb eixe objectiu l'Ajuntament de Calp implantarà en els seus museus i oficines de turisme ferramentes digitals amb les quals el turista podrà gaudir de visites virtuals o realitats virtuals immersives a alguns dels atractius turístics del municipi que no es poden visitar per no estar oberts al públic o perquè tenen la quota de visites ple o bé perquè no són accessibles a col·lectius amb problemes de mobilitat.
Es tracta d'una banda, del Penyal d’Ifac – que a l'estiu sol tindre la quota de reserves diàries completa, la Muralla Roja i els jaciments arqueològics de la Pobla medieval d’Ifac i de Banys de la Reina. I a més de fer més accessibles estos llocs d'interés turístic, es tracta al mateix temps d'oferir al turista una visita més atractiva i diferenciadora respecte a la visita tradicional. “Principalment pretenem millorar la visita del turista a Calp a través d'experiències immersives ja que del que es tracta és de connectar al turista amb el recurs patrimonial del qual gaudirà i que interactue amb ell amb els cinc sentits, una alternativa més original i diferent de la que estem acostumats amb la qual provocar sensacions de tota mena”, ha destacat el regidor de Promoció Internacional i del Next Generation Marco Bittner.
Este projecte forma part del Pla de Sostenibilitat Turística en Destinació amb el suport de la Conselleria de Turisme de la Comunitat Valenciana - Turisme Comunitat Valenciana - i la Secretaria d'Estat de Turisme en el marc del Pla de Recuperació, Tranformació i Resiliència (PRTR) finançat per la Unió Europea - Next Generation.
La iniciativa es troba en estos moments en licitació amb un import base de 250.000 euros i es preveu un període d'execució de tres anys. Segons indica el plec de prescripcions tècniques estes experiències virtuals es podran oferir a través d'ulleres de realitat augmentada, projeccions virtuals o dispositius d'estimulació sensorial i un altre tipus d'avanços en la interacció amb els sentits mitjançant ultrasons o vibracions, entre altres. L'empresa adjudicatària haurà de desenvolupar continguts per a les experiències immersives i virtuals que conten històries i deixen empremta en el turista. Així mateix, es realitzaran àudio-guies amb narracions explicatives en diversos idiomes que facilitaran al turista la comprensió d'estos recursos turístics, a més de vídeo guies en llenguatge de signes.
Este projecte reforça l'aposta de l'Ajuntament per un turisme inclusiu ja que facilitarà l'accés de persones amb mobilitat reduïda a estos recursos turístics i per la sostenibilitat perquè reduïx pes d'afluència turística sobre elements del patrimoni natural i cultural que s'han de protegir, tot això en línia amb el que propugnen els plans de sostenibilitat turística en destinació.