Campus d'Excel·lència Empresarial Casa Nova.
¿Te imaginas poder disfrutar de infinitas actividades en familia?
DÍA DE LA FAMILIA
¡No te pierdas nada!

Diputació destina 40.000 € a la millora de la massa forestal d’ Oltà

dimarts, 8 Gener, 2019 - 13:30

La Diputació Provincial d'Alacant ha iniciat hui els treballs de millora de la massa forestal de la Serra d’ Oltà, es tracta d'actuacions que, d'una banda, reduiran el risc d'incendis forestals i que, al mateix temps, permetran la vigorització necessària perquè l'arbratge siga més resistent i estable.

Aquesta iniciativa eix de la sol·licitud del Departament de Medi Ambient que es va acollir al programa de subvencions de l'entitat provincial i va assenyalar les necessitats més importants en el municipi.

Els treballs se centren en nou parcel·les de titularitat pública pròximes entre si on és palesa l'alta densitat de pineda de pi blanc. L'àrea de treball abasta una superfície total de 8’15 hectàrees. La Diputació destina 40.000 euros a aquesta iniciativa que té un termini d'execució de 3 mesos.

Els problemes detectats en aquestes àrees d’ Oltà consisteixen en l'estancament del creixement i fossilització l'arbratge, a més l'excés de densitat provoca la feblesa dels arbres i falta de diversitat i tot això origina un risc elevat d'incendis forestals. La situació de l'arbratge d'aquesta zona es tradueix en un paisatge molt per davall del seu potencial per falta d’ arbres vigorosos que destaquen i embellisquen el paisatge juntament amb una diversitat vegetal insuficient, i en aquesta situació el bosc es torna molt vulnerable a plagues, sequeres i incendis.

Cal destacar que les parcel·les afectades es troben pròximes, o formen part, de la zona d'interfície urbana – forestal pel que el risc d'incendis té un impacte potencial major. Per tot això, s'opta per aplicar una silvicultura de vigorització amb treballs consisteixen a detectar i enfortir als exemplars dominants i clarejar voltant