Taller Prevención de Incendios Forestales 2024
Renueva tu DNI
DÍAS 29 Y 31 DE MAYO
Dilluns, 10 Juny, 2019 - 12:30

 

Aquesta és una de les principals conclusions de la jornada celebrada a Calp en la qual van participar més de 50 periodistes de diferents administracions públiques.
 
El Departament de Comunicació de l'Ajuntament de Calp va organitzar aquest dissabte a Calp la I Jornada de Periodistes de les Administracions Públiques. 
 
És la primera vegada que se celebrava a Espanya una jornada en la qual van participar periodistes que treballen en administracions públiques i la qual tenia com a objectiu reflexionar sobre aquells problemes i qüestions que afecten el treball que exerceixen aquests professionals.
 
La jornada va comptar amb 2 ponències centrals. En la primera d'elles Antonio Nevado, cap de premsa de la Policia Nacional, va explicar l'evolució que ha experimentat aquesta institució passant dels canals de comunicació tradicional a la comunicació a través de xarxes socials convertint-se en un dels organismes de referència a tot el món.
 
El Twitter de la Policia Nacional amb 3 milions de seguidors és el perfil institucional més seguit del món per davant fins i tot del FBI.
 
La segona de les ponències va ser a càrrec de Patricia Plaja, responsable de comunicació dels Mossos d'Esquadra, que va explicar la gestió en xarxes socials que va realitzar aquest organisme durant els atemptats de Barcelona i que s'ha convertit en un referent de com afrontar comunicar amb la ciutadania en situacions d'emergència.
 
La jornada es va completar a més amb 3 taules redones.
 
La primera d'elles va tractar sobre els desafiaments i reptes als quals s'han d'enfrontar els departaments de comunicació en l'actualitat. La taula va ser moderada per Patricia Pastor del departament de comunicació de l'Ajuntament de Calp i va comptar amb la presència de professionals de la comunicació com Pilar Muñoz de l'Hospital La Fe de València, José García de la Generalitat Valenciana o Laura Baldó,de l'aeroport d'Alacant-Elx i València.
 
La segona de les taules va tractar sobre la situació que es dona en moltes administracions públiques entre periodistes que són nomenats com a assessors i aquells periodistes que són funcionaris després d'haver superat una oposició.
 
En aquesta taula van participar Paula Meseguer del Patronat de Turisme Costa Blanca, Ana Perales de Labora de la Generalitat Valenciana, Rafa Ordóñez de la Diputació de València i Gema Marí de l'Ajuntament d'Alboraia. La taula va ser moderada pel responsable d'informació política del diari Informació, Pere Rostoll.
 
L'última de les taules es va centrar en un tema que posa de manifest el canvi en les rutines i maneres de treballar dels gabinets de comunicació i que portava per títol “és la fi de les notes de premsa?”. En aquesta taula van debatre Encarna Hernández de Novagob, Jorge Villar de l'Ajuntament d'Elx, Daniel Robles de la UPV i Toni Fuster de l'Ajuntament de Benidorm. La taula va ser moderada per Amparo Soria de l'Ajuntament de Calp.
 
En la jornada van participar més de 50 periodistes procedents de diverses administracions públiques com l'Ajuntament de Mollet del Vallés, Pozuelo de Alarcón, Ajuntament de Dénia, Ajuntament del Campello, Conselleria d'Agricultura o Ajuntament de Castelló.