Taller Prevención de Incendios Forestales 2024
Renueva tu DNI
DÍAS 29 Y 31 DE MAYO
divendres, 1 Març, 2019 - 10:00

La Regidoria de Cultura prepara un projecte que suposa la instal·lació de diverses escultures en el Nucli antic, es tracta d'escultures que representen tradicions i personatges històrics de Calp.

Així està previst instal·lar una composició de músics de la banda, que va ser la primera entitat cultural de Calp, una escultura de xirimiter i tabaleter, com a part de la tradició festera i musical del municipi, la d'un “redero” i un mariner, com un dels oficis més antics i vinculats a la tradició marinera calpina, la d'un “pilotari” com a exemple de l'esport tradicional, i la d'un agricultor amb elements del camp per a recuperar el vessant agrícola de Calp.

A més s'instal·larà un conjunt escultòric que representa al Beat Francisco Sendra, que va ser rector de l'Església Parroquial Verge de les Neus en els anys 30. Precisament aquesta escultura serà la primera a instal·lar-se i se situarà en les pròximes setmanes en la plaça que porta el nom del beat. L'obra ha sigut realitzada en acer per l'artista resident a Calp Georgie Poulariani i els rectors de les dues parròquies de Calp han mostrat la seua conformitat amb el projecte.

Amb aquesta iniciativa es pretén posar en valor el barri antic i relacionar-lo amb elements propis de la història i les tradicions del municipi, de manera que siguen un recurs turístic i una manera de recuperar el passat de Calp.