dijous, 30 Setembre, 2021 - 12:45

Les obres del nou Col·legi d'Educació Especial Gargasindi de Calp, que s'emmarquen dins del Pla Edificant, continuen a l'espera de la licitació de la redacció del projecte. Aquest matí l'alcaldessa de Calp, Ana Sala, acompanyada per l'edil d'educació, Pilar Cabrera i l'alcalde de Benissa, Arturo Poquet, ha visitat les instal·lacions del centre que se situa des de juny de 2020 a Benissa mentre s'escometen les obres del nou col·legi.

El mes de març passat van finalitzar les obres de demolició de l'antic edifici del Col·legi d'Educació Especial Gargasindi amb un cost de 148.882 €. La demolició de l'antic edifici era un pas necessari per a dur a terme les obres d'ampliació del centre. No obstant això encara que la memòria econòmica està aprovada no arriba a adjudicar-se la redacció del projecte que seria el següent pas per a continuar amb el procediment.

Ja en 2017 l'Ajuntament va oferir dues possibles ubicacions a la Conselleria d'Educació per a procedir a l'ampliació d'aquest centre: el Consistori va oferir, d'una banda, la parcel·la de 3.600 m², situada al costat de l'Escola Infantil Silene d' Ifac, i d'altra banda, una parcel·la construïda de 2.610 metres quadrats (l'antiga escola infantil Verge de les Neus) confrontants amb les instal·lacions del Centre d'Educació Especial *Gargasindi, amb el que l'extensió total de les instal·lacions arribaria als 5.055 metres quadrats.

Després d'analitzar les possibilitats i a petició de la Direcció del Centre es va decidir que el col·legi romanguera en la seua ubicació actual afegint a les seues instal·lacions les de l'antiga escola infantil l'edifici de la qual també ha sigut demolit.

El Centre Públic d'Educació Especial Gargasindi de Calp va nàixer al setembre de 1980, com un centre de recursos i d'atenció a xiquets i xiquetes amb necessitats educatives greus i permanents de la comarca de la Marina Alta. Amb els anys i responent a les necessitats de la zona també es van integrar alumnes i alumnes de la Marina Baixa. El centre té escolaritzats a prop de 80 alumnes/as amb necessitats educatives especials i permanents molt diverses.