Ferrocarrils de la Generalitat modifica el servei entre Olla d'Altea i Calp els dies 8 i 9 de febrer per treballs tècnics en el pont del Mascarat

divendres, 7 Febrer, 2020 - 12:00

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) oferirà servei d'autobús entre les estacions d'Olla d'Altea i Calp, els dies 8 i 9 de febrer, entre les 6 i les 14 hores, amb motiu dels treballs previstos en el pont del Mascarat i que obliguen a tancar a la circulació ferroviària aquest tram de la Línia 9 (Benidorm-Dénia) del TRAM d'Alacant. 

 
A conseqüència d'aquesta modificació, el servei d'autobús que actualment funciona entre Calp i Dénia, per motiu de les obres de modernització de la Línia 9, es prolongarà entre les 6 i les 14 hores d'aqueixos dos dies fins a Olla d'Altea. La parada provisional quedarà situada en la mateixa estació. 
 
FGV té previst instal·lar durant aquests dos dies un equip de monitoratge del pont del Mascarat que, partir d'un programari de gestió i control de dades i d'alarmes, permetrà disposar d'un sistema de control del comportament de l'estructura, d'aquest pont més que centenari. 
 
 
El viaducte del Mascarat va ser rehabilitat fa pocs anys per part de l'empresa pública com a part del procés de renovació de via del tram Altea-Calp. Aquest sistema de control s'instal·larà també en altres ponts de la xarxa ja rehabilitats com el situat sobre el riu Algar i el de Santa Ana sobre el barranc del Quisi.
 
Aquestes actuacions formen part de les que està duent a terme la Generalitat, a través d'FGV, en el conjunt de la xarxa del TRAM d'Alacant per a millorar la qualitat i homogenitzar les condicions del servei entre Alacant i Dénia.