797 alumnes de l'IES participen en Tallers per a fomentar la igualtat i previndre la violència de gènere

dijous, 13 Febrer, 2020 - 09:45

 

El Departament d'Igualtat de l'Ajuntament de Calp, ha posat en marxa un programa de tallers a favor de la igualtat i prevenció de la violència de genere dirigit a l'alumnat de l'IES Ifac de la localitat.


 

Es tracta de promoure en adolescents i joves valores i contesos relacionats a l'eliminació de rols i estereotips de gènere, conductes violentes, assetjament sexual, així com l'assetjament per raó de sexe, prevenció de la violència sexual, micromasclismes, noves masculinitats i feminitats.


 

La iniciativa es va posar en marxa a mitjan gener i es prolongarà una setmana més. En els tallers participaran 797 estudiants de l'IES Ifac dels quals 756 corresponen a l'Educació Secundària Obligatòria i 41 Formació Professional Bàsica.


 

L'objectiu final del programa és sensibilitzar sobre la realitat social que existeix i els canvis que hem d'anar incorporant en el nostre dia a dia, cadascuna de les persones per a construir una societat més justa i igualitària.


 

Amb el títol “Calp, pels bons tractes”, la Regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament de Calp va editar l'any passat una guia, principalment dirigida a adolescents, per a aprendre a construir relacions de parella sanes així com per a previndre la violència de gènere. El document, elaborat a càrrec del Pacte d'Estat en matèria de violència de gènere, ha servit d'eina per a aquests tallers celebrats en l'IES.


 

La guia tracta els mites de l'anomenat amor romàntic i l'estreta relació que pot tindre amb la violència de gènere en les relacions de parella. Es descriuen alternatives de relació per a construir parelles saludables i per tant igualitàries.