dijous, 21 Octubre, 2021 - 10:30

Èxit de resposta entre els escolars de Calp que han acudit a les jornades de divulgació organitzades en el marc de la primera edició dels Cursos de Tardor #goCalp. En concret, han participat entorn de 170 xiquets dels col·legis Oltá, Mediterrani i Azorín en les diferents activitats organitzades des de Global Omnium i el Oceanográfic de València.

La regidora de l'ajuntament de Calp, Pilar Cabrera Bertomeu, ha afirmat “la nostra voluntat és consolidar aquests cursos de tardor com a punt de referència quant a coneixement i reflexió sobre el turisme sostenible i per a aconseguir-lo és essencial inculcar a les futures generacions valores de respecte, protecció i conservació del nostre entorn”. Per aquest motiu, “hem dissenyat un ampli programa d'activitats paral·leles dirigides als més joves per a sensibilitzar-los i fer-los reflexionar sobre la problemàtica ambiental”.

Els tallers persegueixen donar a conéixer la biodiversitat marina del municipi de Calp, reflexionar sobre els impactes causats sobre ella a través de les activitats humanes, mostrar algunes de les espècies més emblemàtiques i les seues amenaces com la posidònia o espècies com les tortugues marines. Tot això sense oblidar promoure les bones pràctiques ambientals com el consum responsable, l'eficiència energètica, l'estalvi d'aigua o la conservació de la biodiversitat.
Estructura dels tallers

L'espai on es desenvolupa l'activitat es divideix en tres àrees per les quals passa l'alumnat:

1. Àrea de coneixement. S'exhibeixen mostres biològiques del Mediterrani (posidònia, ous de gatvaires, material de tortugues, bivalves...) que és freqüent trobar a les platges del municipi de Calp.
2. Àrea d'amenaces. Representació dels principals impactes ambientals identificats en el litoral (xarxes, ancores, contaminació per residus…).
3. Àrea de bones pràctiques. Com a activitat final, els escolars han escrit bones pràctiques sobre una fulla en forma de peix/posidònia, per a penjar-ho sobre una sobre una gran xarxa situada en l'exterior del Campus Casa Nova.