Visites guiades Banys de la Reina
Ajudes al Comerç Local per a fer front a l'efecte del COVID19

L'Ajuntament facilita a Consellería l'ampliació del col·legi Gargasindi amb la cessió del solar de l'antiga guarderia

dijous, 23 Març, 2017 - 11:45

Fa unes setmanes l'Ajuntament de Calp va anunciar la cessió d'una parcel·la de 3.600 m2, qualificada com a solar dotacional educatiu en el PGOU, situat al costat de l'Escola Infantil Silene d' Ifac, per a ampliar les instal·lacions del Col·legi d'Educació Especial Gargasindi. No obstant açò, amb la finalitat d'oferir més alternatives que permeten iniciar com més prompte millor la reposició del centre, l'Ajuntament ha acordat cedir també, per al supòsit que aquests terrenys no es consideren adequats per la seua distància als centres escolars de la zona, el solar en el qual s'emplaçava l'antiga guarderia municipal.

Es tracta d'una parcel·la construída de 2.610 metres quadrats confrontants amb les actuals instal·lacions del Centre d'Educació Especial Gargasindi, amb el que l'extensió total de les instal·lacions arribaria als 5.055 metres quadrats. A més el Consistori es compromet a procedir i pagar, si fóra necessari, la demolició de les instal·lacions de l'antiga guarderia.

L'Ajuntament de Calp és conscient que les actuals instal·lacions del Col·legi d'Educació Especial Gargasindi són insuficients per a cobrir les necessitats d'aquesta comunitat educativa, per açò ofereix dues possibles ubicacions a la Conselleria d'Educació perquè com més prompte millor es procedisca a la reposició d'aquest centre. El Centre Públic d'Educació Especial Gargasindi de Calp va nàixer al setembre de 1980, com un centre de recursos i d'atenció a xiquets i xiquetes amb necessitats educatives greus i permanents de la comarca de la Marina Alta. Amb els anys i responent a les necessitats de la zona també es van integrar alumnes i alumnes de la Marina Baixa. El centre té escolaritzats a més de 60 alumnes/as amb necessitats educatives especials i permanents molt diverses.