Campus d'Excel·lència Empresarial Casa Nova.
¿Te imaginas poder disfrutar de infinitas actividades en familia?
DÍA DE LA FAMILIA
¡No te pierdas nada!

Calp i UA signen el conveni per a convertir Casanova en seu universitària

dimecres, 13 Febrer, 2019 - 09:30

Calp s'ha convertit en la dotzena Seu de la Universitat d'Alacant després que el rector, Manuel Palomar i la tinent d'alcalde de la localitat, Ana Sala,signaren ahir el conveni de creació de la nova extensió universitària en el despatx rectoral, en un acte en què també van estar presents la secretària general de la UA, Esther Algarra i el vicerector de Cultura, Esports i Llengües, Carles Cortés.

Palomar va destacar que «per a la Universitat d'Alacant, tindre una seu a Calp és una oportunitat extraordinària que ens permet obrir, encara més, la nostra activitat i continguts en el territori i a la societat» i ha assenyalat que «és molt important que siga Calp qui definisca les seues necessitats a partir de les singularitats que li són pròpies. A partir de les quals podrem definir millor els continguts de les activitats que cal desenvolupar en el municipi perquè aquestes tinguen repercussió en el teixit social i econòmic».

D'aquesta manera, la Casa Nova, l'emblemàtica masia fortificada del segle XVI adquirida i rehabilitada per l'Ajuntament, acollirà activitats acadèmiques, culturals i socials organitzades i programades per la Universitat d'Alacant. La nova seu universitària compartirà espai amb el Campus d'Excel·lència Empresarial, una edificació que té diferents espais i plantes per a acollir les diferents activitats de formació, investigació o culturals que es programaran.


 

La tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Calp, Ana Sala, va mostrar la seua satisfacció perquè «Calp és finalment seu universitària» i ha explicat que «amb aquest acord ara tindrem una programació estable al llarg de l'any que ens permetrà desenvolupar activitats que beneficiaran a tota la població». L'acord de creació de la Seu Universitària de Calp preveu la creació d'una comissió de seguiment que ja s'ha reunit i en la qual han participat el vicerector de Cultura, Llengua i Esports Carles Cortés i el coordinador tècnic dels cursos d'estiu de la UA, Hèctor Rubio, per part de la UA i Ana Sala i el tècnic de Cultura de l'Ajuntament de Calp, Francesc Joan Monjo. Una reunió en què s'han definit les primeres actuacions de cara a la posada en marxa de la nova extensió universitària. Cortés ha explicat que «de cara a l'estiu esperem poder presentar la programació de la nova Seu de cara al pròxim curs, amb un ampli contingut d'activitats tant culturals, com de formació i d'investigació».