Campus d'Excel·lència Empresarial Casa Nova.
Curso LibreOffice.jpg
klips.png
klips.png
Manipulador de Alimentos e Introduccion a los Alergenos - Octubre 2019.jpg
T'imagines poder disfrutar d'infinites activitats en família?
DÍA DE LA FAMILIA
No et perdes res!

Calp invertirà 80.000 € en la creació de sendes per als vianants en Les Salines i en la seua regeneració

Dilluns, 5 Febrer, 2018 - 14:15

L'alcalde de Calp, César Sánchez, va anunciar dissabte passat en les Salines amb motiu del Dia Internacional dels Aiguamolls, que l'Ajuntament destinarà enguany 80.000 euros per a la creació de sendes que permetran als ciutadans passejar i gaudir d'aquest paratge natural emblemàtic en la localitat. La inversió inclou també la regeneració d'una zona que va ser receptora en el seu moment d'abocaments procedents de treballs de demolició.

 

El projecte, que ha sigut remès a la Consellería de Medi ambient que ha de donar el seu vistiplau doncs es tracta d'una zona humida, proposa crear una senda perimetral senyalitzada. Es pretén senyalitzar mitjançant balises d'1,20 metres d'altura els recorreguts principals, a més com l'itinerari recorre dues sèquies de desguàs de vessaments es proposa la instal·lació de sengles passarel·les per a salvar aquests punts.

També es planteja la instal·lació d'una passarel·la de 163 metres de longitud en la zona nord de la làmina d'aigua, amb la finalitat de dirigir el pas dels visitants i limitar-ho en zones que necessiten major protecció per tractar-se d'àrees de cria. També s'instal·laran cartells interpretatius i es crearà un mirador d'albirament d'aus.

Però la iniciativa va més enllà perquè pretén eliminar antics abocaments en un dels entorns més urbans de l'àrea protegida i la recuperació de camins cadastrals amb treballs d'esbrosse. Un altre aspecte important és l'eliminació de vegetació invasora sense cap relació amb l'ecosistema de les Salines.