Costes millorarà els accessos a les platges de Calp destrossats pel temporal Calp

dimarts, 10 Març, 2020 - 13:45

El Servei Provincial de Costes s'ha compromés a millorar l'accessibilitat a les platges del municipi després de les destrosses del temporal. A si li ho ha comunicat aquest matí la Cap del Servei, Rosa de los Rios, a l'alcaldessa, Ana Sala, després de la reunió celebrada a Alacant.

Per la seua part l'Ajuntament es farà càrrec de les reparacions dels passejos marítims. Per a dur a terme els treballs de pavimentació dels passejos ja s'ha redactat el projecte pertinent i s'ha iniciat la licitació amb un cost de 40.000€. De moment, el mur que separa les platges i el passeig no es repara i s'abordarà més endavant.

L'inici de les obres de reparació de platges i passejos és imminent, de fet s'espera que puga iniciar-se en uns dies i que els treballs se suspenguen per Setmana Santa per a reprendre's després.

El Servei Provincial de Costas , a petició de l'Ajuntament, modificarà la ubicació d'alguns accessos a la platja amb la finalitat de millorar l'accessibilitat. A més Costas s'encarregarà de les obres d'accés a la cala Calalga, on el temporal va produir greus despreniments, i també repararà l'escala de fusta que dóna accés a la platja del Borumbot.

D'altra banda, l'Ajuntament ha obtingut l'autorització de Costas per a iniciar la reparació dels llavapeus de les platges calpines. La preocupació del govern local és que les platges estiguen en les millors condicions per a Setmana Santa i estiu d'ací la necessitat d'iniciar com més prompte millor els treballs.