El repte del reciclatge 2020 arriba a Calp

dijous, 17 Setembre, 2020 - 13:30

Els ciutadans de Calp participen aquests dies en les diferents activitats lúdiques i educatives incloses en “El Repte del Reciclatge”, una iniciativa que busca promoure el seu compromís amb el reciclatge per a sensibilitzar-los sobre la seua importància en la cura del medi ambient i del planeta. D'aquesta forma, els veïns Calp van participar activament en el dia d'ahir en les activitats educatives que es proposaven en un espai reservat en el mercat de segona mà de la localitat. Així, l'equip d'animació i formació de “El Repte del Reciclatge” va interactuar amb els vianants proposant jocs, regals i consells per a reciclar més i millor.

L'acció està plantejada seguint estrictes protocols de seguretat sanitària i té com a objectiu fomentar el reciclatge i incrementar l'aportació d'envasos de plàstic, brics i llandes en el contenidor groc, i de paper i cartó en el blau. La campanya servirà alhora per a desmentir les mentides i mites més comuns que existeixen a l'hora de reciclar.

El repte tornarà a Calp dissabte que ve 19 setembre i s'instal·larà en el mercat ambulant setmanal. Eixe mateix dia, a les 12.00 del matí tindrà lloc a la Plaça Espanya una xarrada formativa i de sensibilització per als veïns del municipi.

L'acció, emmarcada en el Pla d'Acció d'Envasos de la Comunitat Valenciana per al període 2016-2020, està promoguda per la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica i Ecoembes, l'organització mediambiental sense ànim de lucre que coordina el reciclatge d'envasos a Espanya, en col·laboració amb el Consorci de residus MARE.

La campanya del repte es prolongarà fins a l'1 d'octubre de 2020. Un vehicle identificatiu de la campanya, la “Furgoneta del Reciclatge” visitarà cadascun dels municipis seleccionats de la zona de gestió del Consorci MARE: El Campello, Alfàs del Pi, Altea, Benissa, La Nucia, Pego, Teulada, La Vila Joiosa i Xàbia.