Visites guiades Banys de la Reina
Ajudes al Comerç Local per a fer front a l'efecte del COVID19

S'inicia la reparació dels talusos de Borumbot i Calalga després dels danys dels temporals de gener

dimecres, 22 Març, 2017 - 09:45

La Direcció general de Sostenibilitat de la Costa i el Mar ha iniciat les actuacions d'emergència per a la reparació dels danys produïts pels temporals de gener, en concret, es tracta del sosteniment i protecció dels talusos de Borumbot, en la platja de l'Arenal i el de la platja de la Calalga.

 

Pel que fa a la platja de l'Arenal, es durà a terme el sanege del talús i s'instal·laran malles de triple torsió, al llarg de 323 metres de longitud, amb xarxes de cable que impedisquen despreniments des de la part superior del penya-segat. Quant a la platja de la Calalga es desmuntarà la malla existent que es troba molt deteriorada i se sanejarà el talús per a instal·lar una malla de triple de 90 metres de llarg. Ambdues actuacions, que s'emmarquen dins del Pla Litoral 2017, eren necessàries des de fa temps donada l'erosió natural dels talusos, no obstant açò l'impacte del temporal ha provocat la urgència de la seua reparació immediata, està previst que les obres de la platja de la Calalga finalitzen abans de la temporada de setmana santa i les de la platja de l'Arenal acabaran a la fi de maig.

 

Dins del Pla Litoral també està previst l'aportació i redistribució d'àrids en la platja de l'Arenal donada la pèrdua d'arena que va patir en el temporal. El Ministeri de Medi ambient destinarà 3.650.000 € a recuperar les platges afectades en la província d'Alacant pel temporal de gener.