Calp inicia una campanya de rehabilitació dels murals del nucli antic

Dilluns, 11 Novembre, 2019 - 11:15

La regidoria de Cultura ha impulsat una campanya per a rehabilitar els diferents murals que llueixen diverses façanes del nucli antic. El projecte s'ha iniciat amb els treballs del mural que se situa en la plaça del Mosquit i que va realitzar en 1990 el pintor Elías Úrbez.


 

Per a dur a terme aquesta iniciativa, prèviament als treballs es van signar sengles convenis amb els propietaris ja que el mural es troba en la façana de titularitat privada, a més s'ha realitzat un redissenye del mural, per part del mateix Elías Úrbez, per a adaptar l'obertura de dues xicotetes finestres al projecte original.

L'obra de rehabilitació de la façana i la bastimentada s'ha adjudicat a l'empresa Akra i els professors de la Facultat de Belles arts d'Altea: David Trujillo, Iván Albalate i José Antonio Hinojos seran els responsables de la recuperació d'aquest mural.


 

En tot el procés s'ha comptat amb l'autorització i assessorament d'Elías Úrbez i el seu fill, Jordi Úrbez. A més s'han utilitzat pintures especials de sol-silicat que lliguen en morters antics i mantenen les seues propietats i color malgrat els raigs solars i la intempèrie.

El projecte ha comptat amb un pressupost total de 40.000 € i estarà finalitzat abans que acabe l'any. Des de la Regidoria de Cultura, que dirigeix Pilar Cabrera, s'ha destacat la implicació de la família Úrbez i la col·laboració dels veïns per a recuperar un mural emblemàtic ja que es tracta d'un dels racons més visitats i fotografiats del nucli antic.

La campanya de recuperació de murals del nucli antic continuarà en els pròxims mesos amb el mural realitzat en 1989 per Pierre Le Fleur i que se situa als carrers Santíssim Crist i Reverend Penalva, enfront del Torreó de la Peça.