Campus d'Excel·lència Empresarial Casa Nova.
klips.png
Manipulador de Alimentos e Introduccion a los Alergenos - Diciembre 2019.jpg
T'imagines poder disfrutar d'infinites activitats en família?
DÍA DE LA FAMILIA
No et perdes res!

Calp inicia una campanya de rehabilitació dels murals del nucli antic

Dilluns, 11 Novembre, 2019 - 11:15

La regidoria de Cultura ha impulsat una campanya per a rehabilitar els diferents murals que llueixen diverses façanes del nucli antic. El projecte s'ha iniciat amb els treballs del mural que se situa en la plaça del Mosquit i que va realitzar en 1990 el pintor Elías Úrbez.


 

Per a dur a terme aquesta iniciativa, prèviament als treballs es van signar sengles convenis amb els propietaris ja que el mural es troba en la façana de titularitat privada, a més s'ha realitzat un redissenye del mural, per part del mateix Elías Úrbez, per a adaptar l'obertura de dues xicotetes finestres al projecte original.

L'obra de rehabilitació de la façana i la bastimentada s'ha adjudicat a l'empresa Akra i els professors de la Facultat de Belles arts d'Altea: David Trujillo, Iván Albalate i José Antonio Hinojos seran els responsables de la recuperació d'aquest mural.


 

En tot el procés s'ha comptat amb l'autorització i assessorament d'Elías Úrbez i el seu fill, Jordi Úrbez. A més s'han utilitzat pintures especials de sol-silicat que lliguen en morters antics i mantenen les seues propietats i color malgrat els raigs solars i la intempèrie.

El projecte ha comptat amb un pressupost total de 40.000 € i estarà finalitzat abans que acabe l'any. Des de la Regidoria de Cultura, que dirigeix Pilar Cabrera, s'ha destacat la implicació de la família Úrbez i la col·laboració dels veïns per a recuperar un mural emblemàtic ja que es tracta d'un dels racons més visitats i fotografiats del nucli antic.

La campanya de recuperació de murals del nucli antic continuarà en els pròxims mesos amb el mural realitzat en 1989 per Pierre Le Fleur i que se situa als carrers Santíssim Crist i Reverend Penalva, enfront del Torreó de la Peça.